2020-04-05 07:50

Preşedintele promite un dig localnicilor din Săuceşti

 |  20:51
Preşedintele promite un dig localnicilor din Săuceşti

PreşedinteleTraian Băsescu le-a promis, sâmbătă, localnicilor din Săuceşti (Bacău) că localitatea vafi protejată, începând de anul acesta, cu un dig.

"Vă promit că anul acesta o să aveţi un dig ", le-a spus Băsescu localnicilor,înainte de a pleca din Săuceşti. Preşedintele a străbătut localitatea, vorbindcu oamenii şi intrând în maimulte curţi.

Oamenii i-au reclamatpreşedintelui lipsa locurilor de muncă, pensiile şi salariile mici şi faptul căeste a treia oară în ultimii cinci ani când localitatea se inundă.

La un momentdat, el le-a spus: "Ştiţi care este marea problemă? Că avem apă la gură şifacem politică. Nu vreţi să ne curăţăm casele întâi?", adăugând că dacăexistau bani"sigurnu-i tăia nimeni".

Oamenii i-au cerutpreşedintelui construirea unui dig în zonă. "Acum iar ne-a luat apa. Vrem dig...Nu ne trebuie ajutoare.Vrem dig. ", i-a spus o femeie lui Băsescu. "Şi eu zic la fel",i-a replicat preşedintele.

Localnicii s-au mai plânscă primăria nu le ia "în considerare ce s-a stricat".

Vizita preşedintelui la Săuceşti a fost neaşteptată, el ajungândaici cu o maşină de teren, după ce elicopterul care îl transportaa aterizat lângă o localitate învecinată.

La această oră, la Săuceştiplouă torenţial . Conform reprezentanţilor ISU Bacău, debitul Siretului,staţionar până acum, a început să crească sâmbătă după-amiază, fiind de 20230mc/s..

Autorităţile locale auînceput, vineri dimineaţă, la ora 6.00, evacuareatuturor celor 2.100 de locuitori ai comunei Săuceşti, după cedebitul Siretului a depăşit maximul istoric înregistrat în 2008, de 2.676 metricubi pe secundă, înregistrând 2.887 metri cubi pe secundă, iar digul ridicat dela începutul săptămânii pentru protejarea localităţii a cedat sub presiuneaapei.

Localitatea băcăuanăSăuceşti s-a confruntat cu inundaţii puternice şi la sfârşitul lunii iulie2008, când aproape toate casele din Săuceşti şi Schineni, aparţinând comuneiSăuceşti, au fost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săuceşti şi LeteaVeche au fost evacuate, după ce apele Siretului s-au revărsat pestegospodăriile lor. Atunci, cota de pericol a fost depăşită cu aproape un metruîn zona respectivă, iar debitul râului a atins maximul de 2.676 metri cubi pesecundă. La vremea respectivă, autorităţile promiseseră că vor construit înzonă un dig, licitaţia a fost contestată, iar lucrările nu au mai început.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine