2019-09-22 21:50

UPDATE.Prim-procurorul Parchetului militar o contrazice pe Carmen Dan: Niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei! Jandarmeria insistă și face public numele procurorului prezent

 |  12:24
UPDATE.Prim-procurorul Parchetului militar o contrazice pe Carmen Dan: Niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei! Jandarmeria insistă și face public numele procurorului prezent

UPDATE Jandarmeria susţine că un procuror de la Parchetul Militar Bucureşti, locotenent colonel Bogdan Pîrlog, s-a autosesizat în legătură cu evenimentele din Piaţa Victoriei şi a fost prezent vineri în punctul de comandă şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale. "În data de 10 august a.c., în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, fiind prezent, în intervalul orar 17,00 - 04,00, atât în punctul de comandă înaintat, cât şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei. Comunicatul Jandarmeriei vine după ce şeful Parchetului Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat marţi că la protestul de vineri din Piaţa Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar în centrul de comandă al Jandarmeriei.

Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară, când au avut loc violenţe, contrazicând-o astfel pe ministrul de Interne Carmen Dan, care afirmase că intervenţia s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar, care s-a aflat în Piaţă.

Întrebat, marţi, dacă poate confirma declaraţiile publice făcute de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei potrivit cărora un procuror militar a gestionat situaţia juridică a evenimentelor din PIaţa Victoriei, prim procurorul Parchetului Militar a negat această informaţie care de altfel a fost făcută publică şi de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Veau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

De asemenea, întrebat dacă din punct de vedere legal la intervenţie ar fi trebuit să fie prezent un procuror militar, Corbu a răspuns: "Sub nicio formă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-14Parerea ta...

ANONIM
14 Aug 2018

Muistul asta de corbu....o fi jigodia ce a avut.o ceausescu si acum se gudura pe lângă nazistul STERP???
ANONIM
14 Aug 2018

Muistul asta de corbu....o fi jigodia ce a avut.o ceausescu si acum se gudura pe lângă nazistul STERP???
RAID
14 Aug 2018

liber la arestarea criminalului cucos .de azi nu mai este seful jandarmeriei .orice ordin semnat este nul de drept.acest procuror parcalab trebuie arestat pt complicitate la crima.nu avea nici o treaba nu era imputernicit de nimeni este un sclav al gruparii criminale dragnea.vedeti ca asta apare cam mereu si la ordonanta 13 a fost bagat in fata.poate fi arestat si el . fals in declaratii .asteptam arestari carmen dan cucos paraschiv speranta plii prefectul bucurestului sclava firei dragnea liviu si a jandarmilor agresori.sa se depuna plangeri pt tentativa de omor.
ANONIM
14 Aug 2018

Muistul asta de corbu....o fi javra ce a avut.o ceausescu si acum se gudura pe lângă nazistul STERP???
FREACA MENTA
14 Aug 2018

DE CINT NU MAI ESTE TRIBUNALUL MILITAR , TOTUL ESTE UN CIRC PENTRU ARMATA . ESTE O DEMOCRATIE . DACA VREI SA TE ADRESEZI LOR , ZICE CA SA TE ADRESEZI CONSILIULUI DE ONOARE AL RESPECTIVULUI ANGAJAT . ADICA SA SE JUDECE SINGURI CU SEFI INTRE EI . LA FEL SI CU POLITISTUL PEDOFIL , SE ARE LA MINA UNUL PE ALTU . POLITISTI DE CE NU AU NUMERE MATRICOLE PE UNIFORMA SI CASCA , SCUT ?????????
ANONIM
14 Aug 2018

NU ARE NUMERE PA CASACA CA I LE-A DAT LU MATA, FRECA-MI-AI MENTA !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray