2020-06-02 18:40

Primar PSD, CONDAMNAT la un an și jumătate de ÎNCHISOARE

 |  17:46
Primar PSD, CONDAMNAT la un an și jumătate de ÎNCHISOARE

Primarul oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, a fost condamnat de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Potrivit sentinţei Judecătoriei Panciu, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti,a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conflict de interese. Totodată, i s-a interzis dreptul de a fi ales şi va fi revocat din funcţie dacă sentinţa initţială va rămâne definitivă.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcţie publică şi nu are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la şcoala generală din Pufeşti sau la primăria pe care o conduce, timp de 90 de zile.

La începutul lunii iulie 2017, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti, a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru un posibil conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, de la acea vreme, în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, Valerică Dorel Chitic a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre primărie şi SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, unde Chitic deţine calitatea de asociat unic.

În opinia ANI, participarea lui Chitic a constat în semnarea unor ordonanţări la plată a unor ordine de plată aferente facturilor fiscale, precum şi semnarea expunerii de motive care a stat la baza adoptării unei hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al oraşului Mărăşeşti către SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, în vederea amplasării unui spaţiu comercial.

Totodată, a fost încheiat un contract de concesiune între Primăria oraşului Mărăşeşti şi SC Valerio Prestal SRL, căreia Primăria Mărăşeşti i-a achitat suma de 7.066 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19

In legatura cu acest articol...

REVOLTĂ în PSD! Codrin Ștefănescu: ”E deja CUMPLIT...”

Iohannis primește o nouă LOVITURĂ. Ce va fi OBLIGAT să facă președintele

Procurorii cer arestarea preventivă pentru LEO de la STREHAIA și fiul său, acuzați de ÎNȘELĂCIUNE

DECIZIE. Fostul PRIMAR al Sibiului, Astrid Fodor, poate reveni în FUNCȚIE

Viorica Dăncilă a găsit VINOVAȚII pentru pierderea alegerilor: ”Trebuie analizate GREȘELILE!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine