2019-12-06 05:27

Primăria penală a Capitalei

 |  21:01
Primăria penală a Capitalei

Problemele se ţin lanţ de primăria lui Sorin Oprescu, tot mai mulţi înalţi funcţionari din administraţia locală intrând în vizorul procurorilor. Astfel, joi, doi șefi din Direcția Juridic a PMB au fost puși sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului, în legătură cu restituirea unui teren din Capitală cu o valoare de trei milioane euro.

Andrei George Creci, șef serviciu în cadrul Direcției Juridic, Contencios și Legislație - Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul PMB, este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, iar Catia Viviana Fălan, șef serviciu la Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București, este acuzată de favorizarea infractorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2004, Andrei George Creci și-a încălcat atribuțiile de serviciu și obligațiile legale care îi reveneau în virtutea funcției și a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiză a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul că a propus, în mod nelegal, la data de 19 noiembrie 2004, restituirea în natură a unui teren amplasat în Capitală aparținând domeniului privat al Municipiului București, în suprafață de 15.209,87 mp, evaluat la suma de 3.303.301 euro și măsuri reparatorii pentru restul suprafeței până la 3,5 ha. Ulterior săvârșirii faptei, Andrei George Creci a acționat pentru înlăturarea ilicită a urmărilor faptei penale săvârșite, astfel încât să zădărnicească urmărirea penală și tragerea la răspundere penală și civilă, împreună cu celelalte persoane cercetate, prin aceea că a redactat personal un document, semnat de primarul general al Capitalei la solicitarea DNA.

Oprescu a semnat ca primarul

În cuprinsul acestui act, el a consemnat că Primăria Municipiului București nu se constituie parte civilă în dosarul penal și, depășind limitele solicitării, a făcut aprecieri asupra legalității procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar și a respectării dispozițiilor legale în activitatea desfășurată de comisie.

De asemenea, în cazul unei alte adrese trimisă de către DNA primarului general al Capitalei, Andrei George Creci, prin influența pe care o are asupra funcționarilor publici de execuție din Primăria Capitalei, a determinat-o pe Catia Viviana Fălan să întocmească un punct de vedere către primarul general, favorabil persoanelor cercetate în cauză și să redacteze răspunsul către DNA.

Prin adresa din 26.06.2014, Primăria Municipiului București a comunicat nu doar că nu se constituie parte civilă în procesul penal, rezervându-și dreptul de a acționa pe cale civilă, ci și că în prezent nu există documente care să contribuie la identificarea și localizarea terenului, neputând fi formulată o concluzie certă, încercându-se, așadar, înlăturarea probelor administrate în cursul urmăririi penale în scopul de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a persoanelor cercetate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray