2020-07-04 12:53

Primarul Andrei Chiliman, cercetat sub control judiciar, s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie: Nu sunt prieten cu Sebastian Ghiţă

 |  08:37
Primarul Andrei Chiliman, cercetat sub control judiciar, s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie: Nu sunt prieten cu Sebastian Ghiţă

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, s-a prezentat, luni dimineață, la Secția 1 de poliție. Edilul a declarat că nu este prieten cu Sebastian Ghiţă, cercetat în acelaşi dosar.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Pentru mine a fost o surpriză mare Andrei Chiliman. Nu avea nevoie să fure la câtă avere a moştenit

Primarul Andrei Chiliman a venit la Secţia 1 de Poliţie să semneze niște documente.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis cercetarea primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA pot contesta decizia instanței.

Andrei Chiliman a fost reținut, joi, de procurorii DNA Ploiești, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Grupul infracțional, constituit din primarul Andrei Chiliman și alți trei apropiați, ar fi obținut peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos. Suma reprezintă 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 - 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au precizat, că în schimbul banilor respectivele persoane și-au traficat influența.

Procurorii au constatat că grupul infracțional, constituit din Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu, consilier personal al primarului, și consilierul local Ion Brad, a obținut bani — plătiți numerar — de la SC Romair Consulting SRL — reprezentată de Boeru Gheorghe — 300.000 lei și de la SC Straco SRL — reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos — aproximativ 38,5 milioane lei, reprezentând 10% din plățile efectuate de către Primăria Sectorului 1 către această din urmă societate, în perioada 2007 — 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică iar în schimbul banilor și-au traficat influența.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și cei trei apropiați — Moisescu, Costescu și Brad, au fost reținuți și vor fi prezentați la ÎCCJ vineri cu propunere de arestare preventivă pentru constituire de grup organizat și trafic de influență sau complicitate la trafic de influență într-un dosar conexat celui în care sunt cercetați Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

UN PATIT
22 Iun 2015

Si cind demola strazile , constructi ilegale , militia zicea ca nu are ce face , ca este ordin de la primarie . Colaborare deplina , in dosar . Ha , Ha , Ha .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz