2020-07-06 22:34

Primarul Daniel Băluță refuză să restituie taxa încasată ilegal anul trecut pentru salubrizare

 |  11:02
Primarul Daniel Băluță refuză să restituie taxa încasată ilegal anul trecut pentru salubrizare

Edilul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, refuză să restutuie taxa încasată ilegal anul trecut de la populație pentru salubrizare. Asta, deși instanța a decis, definitiv, că banii nu au fost percepuți conform legii. Avocații consultați de jurnaliștii ziarului Puterea au explicat că soluția este că locuitorii să dea în judecată Primăria și să îi facă plângere penală edilului pentru nepunerea în aplicare a sentinței definitive.

Firmele și persoanele fizice care au făcut cerere de restituire a taxei de salubrizare încasate ilegal, potrivit instanței, au primit acasă plicuri denumite Decizii. În aceste plicuri, Direcția de Taxe și Impozite Sector 4 anunță că nu vor restitui niciun leu, deși instanța a decis că banii au fost încasați ilegal. 

Curtea de Apel București a decis, definitiv, că taxa de salubritate impusă de Primăria Sectorului 4 este ilegală. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Sector 4, Răzvan Sava.

Primarul Sectorului, Daniel Băluță, de la PSD, a mjorat taxa de gunoi la 12 lei pentru persoanele fizice, deși la preluarea mandatului era de numai 5 lei. În plus, el a instituit taxă și pentru nou-născuți, dar și o taxă suplimentară pentru firme.

”Prin decizia publicată de Curtea de Apel București în dosarul 6389/3/2018, se respinge ca nefondat recursul formulat de Consiliul Local Sector 4 și spulberă efortul disperat cu care primarul PSD, Daniel Băluță, se agăța de această taxă abuzivă și ilegală. Din dorința de a acoperi găurile de la buget, cauzate de o gestionare defectuoasă a banului public, administrația locală Sector 4, condusă de PSD și primarul Daniel Băluță, prin două hotărâri succesive, respectiv HCL S4 nr. 347/2018 și nr. 2/2018 a dublat practic taxa de salubrizare fără nici un motiv temeinic și legal. Ba mai mult, a extins aplicarea acesteia și copiilor nou-născuți, motivând că și aceștia produc gunoi, chiar mai mult decât un adult. La începutul lunii martie a.c., cele două hotărâri au fost atacate în instanța de contencios administrativ și fiscal de pe lângă Tribunalul București de către grupul de consilieri locali PNL, iar în data de 6-iun-2018, Tribunalul București a admis acțiunea intentată și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare, precum și suspendarea plății majorate până la o decizie definitivă.

Decizia instanței nu l-a convins însă pe primarul Băluță că trebuie să se abțină de la a mai băga abuziv mâna în buzunarele cetățenilor, astfel acesta, prin Consiliul Local Sector 4, a atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel București. Și asta tot din banii cetățenilor, 200 Ron/oră fiind plătiți ca onorariu unor avocați externi.

Prin decizia publicată aseară, Curtea de Apel București respinge ca nefondat recursul în dosarul 6389/3/2018 și stabilește anularea definitivă a creșterii taxei de salubrizare impusă ilegal, abuziv și discriminatoriu. Așadar, se revine la aplicarea hotărârii nr. 95/27.04.2017, cuantumurile fiind de 5.03 Ron/lună/persoană pentru persoane fizice și respectiv 50 Ron/m3/lună pentru persoane juridice.

În consecință, îl somez pe această care pe primarul PSD Daniel Băluță să prezinte de urgență procedura prin care cetățenii să-și poată recupera banii luați ilegal.

De asemenea, declar clar și răspicat că această practică, patentată de PSD și aplicată la nivel național, de a păcăli populația prin creșteri salariale și de pensii pe seama impunerii de noi taxe arbitrare, nu poate continua la nesfârșit. Vom proceda la fel de fiecare dată, utilizând orice mijloace legale, pentru a stopa aceste abuzuri.

În încheiere, aș dori să le mulțumesc colegilor mei, consilierii locali PNL sector 4, Adrian Turmac, George Stefan, Daniel Stefan și Adrian Niculae, echipei de avocați coordonate de doamna Andreea Miu, dar și cetățenilor care ne-au susținut și sprijinit în toată această perioadă.”, a explicat consilierul local liberal Răzvan Sava atunci cand instanta a decis desfintarea taxei ilegale. .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07Parerea ta...

UN CETATEAN
07 Ian 2020

Dar la sectorul 2 s-a incasat la fel taxa de salubrizare si au invartit deciziile de cons.local si au ramas cu banii pentru vesnica societate Suoercom!
LEGEA NIMăNUI DOAR A PROSTULU
08 Ian 2020

Daniel Băluță, refuză să restituie taxa încasată ilegal ? Organele de control ce fac ? Ce rol au și ce munca își desfășoară ? Nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 8 constituie contravenții și se sancționează cu amendă, după cum urmează: de la 15.000 la 20.000 lei, nerespectarea obligațiilor de la art. 8 lit.
VIORICA
08 Ian 2020

Tarifele pentru colectarea gunoiului sunt diferite de la sector la sector pentru că sunt diferiți și operatorii de salubrizare. Ce taxe arbitrare? Costurile sunt date de contracte, pffff!
EUGEN GăJGăU
02 Feb 2020

Nu e târziu să corecteze totuşi decizia.
ANDRADA
04 Feb 2020

Ar trebui pe anul asta să nu plătim taxa de salubritate toți locuitori sec. 4 și când ne vin deciziile să-l dam în judecata sa ne unim toți.
BăI LABă!
23 Mai 2020

După ce că te au la mână interlopii, TERMINĂ DRACULUI CU ÎMPRĂȘTIEREA DE SLOBOZ ALB ÎMPUȚIT DIN MAȘINI ORI CU TÂMPIȚII TĂI NEGRII DE FUM! Se ofilesc plantele, înneci animalele cu kk-tul tău dat într-o demență! Scaldă-te în moloz alb dacă vrei să nu fii covidat, dar lasă porcăria asta că vin peste tine și vezi tu pe dracu!
SCLAV VANDUT
Acum 6 ore

E la mana lui Mircea nebunu acest sclav de primar. Danseaza pe muzica lor si fura si el cum poate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz