2020-05-29 09:48

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, acuzat de abuz în serviciu şi şantaj, pus sub control judiciar

 |  07:54
Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, acuzat de abuz în serviciu şi şantaj, pus sub control judiciar

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), acuzat de abuz în serviciu şi şantaj a fost pus sub control judiciar, potrivit unei decizii a Tribunalului Mureş. Edilul este suspectat că ar fi vândut un teren amplasat pe malul Lacului Roşu şi care aparţinea SC Monturist SRL, o firmă la care municipalitatea este acţionar cu 48 %.

Judecătorul de caz de la Tribunalul Mureş a respins solicitarea procurorilor DNA Mureş de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Mezei Janos. După aproximativ cinci ore de audieri, primarul din Gheorgheni a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore la Curtea de Apel Mureş.

Primarul Mezei Janos a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu şi şantaj, el fiind prezentat, marţi, Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în cursul anului 2013, Mezei Janos, în calitate de primar al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 de metri pătraţi, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. Monturist S.R.L de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către societatea respectivă).

La data de 17 ianuarie 2015, Mezei Janos l-a somat pe administratorul S.C. Monturist S.R.L, care este denunţătorul în acest caz, ca, până în 19 ianuarie, ora 09.00, să vină la sediul primăriei şi să-şi prezinte demisia, în caz contrar "urmând să sufere consecinţe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale şi/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci şi locui în municipiul Gheorgheni".

"În acest mod, Mezei Janos încerca să îl determine pe administratorul S.C. Monturist S.R.L să renunţe la demersurile sale legitime de a obţine, prin diverse demersuri legale (acţiuni civile în justiţie, denunţuri penale etc.), restabilirea integrităţii patrimoniului societăţii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea şi pe viitor a folosinţei netulburate a terenului obţinut ilegal de către reprezentantul firmei care obţinuse, în nod nelegal, terenul de 400 metri pătraţi", potrivit DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine