2020-04-07 11:26

Primarul Florea, în atenția DNA. Cum și-a bătut joc de reabilitarea termică din sector împreună cu Vanghelie

 |  11:00
Primarul Florea, în atenția DNA. Cum și-a bătut joc de reabilitarea termică din sector împreună cu Vanghelie

Mai multe blocuri din sectorul 5 al Capitalei stau cu polistirenul pus și lucrarea neterminată , după ce edilul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a angajat o firma de casă a lui Marian Vanghelie să facă reabilitare termică în sector.

Firma “de casă” a primarului PSD din sectorul 5, Daniel Florea, căreia i-au fost atribuite aproape toate lucrările de reabilitare termică din zona respectivă, a intrat în insolvență. Astfel, este extrem de posibil că anveloparile promise să NU se mai realizeze.  

De altfel, USR acuză primarul PSD, precum și firma intrată în insolvență, Star Pro Center Intl SRL, că aceștia au început lucrările la doar 18 din 143 de blocuri in 2019, și nici acelea nu au fost finalizate.

“Îl somăm pe primarul Florea să facă urgent publice situațiile de lucrări, facturile achitate, scadențarul de plăti aferente tuturor contractelor de anvelopare aflate în desfășurare. De asemenea, cerem direcțiilor de specialitate din primărie să ia toate măsurile pentru a apară interesele și banii locuitorilor sectorului 5. USR Sector 5 a atras atenția în repetate rânduri că lucrările de anvelopare vor avea probleme. Din păcate, am avut dreptate. Ramintim câteva cifre ale unei realități usturătoare: DOAR 18 din 143 de blocuri au intrat în reabilitare anul acesta, și nici acelea finalizate și departe de finalizare", au explicat intr-un comunicat de presa reprezentantii USR. 

Firma care a facut Vieochat, angajata sa faca reabilitari

Star Pro Center INTL a avut anii anteriori profituri uriașe (45% în 2017 – 17,8 milioane lei, 49% în 2018 – 27,9 milioane lei), conform termene.ro. Parte din contractele firmei au provenit de la sectorul 5. Această firma cu un singur angajat în 2017 și 9 angajați în 2018 a câștigat licitațiile pentr anvelopari, în valoare totală de 141 milioane lei.

Firma, care apărea, acum 6 ani, în anunțuri de angajări videochat a primit o sumă colosală pentru reabilitarea blocurilor din cel mai sărac sector al Capitalei, pe o firmă cu un singur angajat și sedii inexistente. 

Tunul sfârșitului de an 2018 în sectorul 5 al Capitalei a fost dat de firma Star Pro Center INTL. Astfel, prin trei contracte separate, aceasta au primit nu mai puțin de 13 milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din cel mai sărac sector al Bucureștiului. Astfel: – 22 de milioane de lei (4,7 milioane de euro) pentru 14 imobile; – 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru 12 imobile; – 19,5 milioane lei (4,16 milioane de euro) pentru 20 de imobile. Totalul pentru căptușirea blocurilor de pe străzile Sebastian, Progresului și împrejurimi e colosal: circa 63 milioane de lei, peste 13 milioane de euro pentru 46 de clădiri. Iar firma de față a fost unica înscrisă la licitație și nu poate subcontracta, conform datelor din contract, lucrările! Un singur angajat, sedii-fantomă  Aici încep problemele. Nu doar că Star Pro Center INTL e o firmă abonată la sectorul 5, unde a câștigat 95% din contractele din 2017 și 2018. Mai mult, toate venite pe final de an, în noiembrie și decembrie.

Firma fantoma

Însă firma este o fantomă printr-o mulțime de caracteristici ale unor astfel de companii: – Conform termene.ro, avea declarat un singur angajat la ultimul bilanț, în anul 2017; – Pagina de Facebook a companiei este o păcăleală, care redirecționează către un site-șablon, gol, cu texte sample în limba latină, iar numărul de telefon afișat are prefix de Elveția; – Libertatea a verificat, la fața locului, cele două sedii ale firmei, cel oficial și cel trecut pe diferite site-uri (precum e-jobs), str. Popa Nan, nr. 75 și str. Lânăriei, nr. 101. Luni dimineață, la prima oră, încercând să ia legătura cu reprezentanții companiei. La primul dintre sedii era o casă cu obloanele trase, la care ar locui familiile Ușcoiu/Cîmpeanu, în timp ce la cealaltă adresă a găsit două uși încuiate și nimeni care să răspundă.

Denumirea firmei apare în diferite forme inclusiv în SICAP, unde, la adresa de e-mail, se inversează PRO și STAR, iar e-mailul apare ca prostarcenterintl@gmail.com; – Pe internet apare cu trei sigle diferite pe trei site-uri diferite. Cine are firma  Compania este deținută, tot conform portalului termene.ro, de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de două persoane trecute de 60 de ani, care par părinții acesteia, fiecare cu câte 6%. Nicoleta Diaconescu are un istoric bogat în relația cu Primăria Sectorului 5. Și nu doar prin firma curentă, Star Pro Center INTL, care a câștigat, începând din 2017, 17 contracte cu entități din sectorul condus de Daniel Florea. Însă și cu precedenta companie, din care a ieșit între timp. Și care, până la mutarea Star Pro Center în București, figura la aceeași adresă din satul Singureni, județul Giurgiu, Marcus Serv Pro. Marcus Serv Pro a câștigat contracte cu instituții publice din Sectorul 5 în anii 2016 și 2017. 14 cumpărări directe a avut Star Pro Center INTL cu entități din sectorul 5 în decembrie 2018, pe lângă cele trei contracte de reabilitări blocuri: de la reparat sisteme de iluminat la montat brad de Crăciun 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine