2020-07-05 05:02

Primarul Iulian Bădescu, dus cu ambulanţa la Tribunalul Prahova care va decide dacă emite mandat de arestare pe numele său

 |  12:27
Primarul Iulian Bădescu, dus cu ambulanţa la Tribunalul Prahova care va decide dacă emite mandat de arestare pe numele său

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost scos din Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde fusese internat cu hipertensiune şi glicemie crescută. Edilul a fost dus cu o ambulanţă la Tribunalul Prahova, unde judecătorii urmează să decidă dacă emit mandat de arestare preventivă pe numele său.

Primarul Iulian Bădescu a fost internat marţi seară la SJU Ploieşti. El a fost scos din spital şi transportat cu o ambulanţă la sediul Tribunalului Prahova.

Iulian Bădescu, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local a ajuns de urgenţă la spital marţi seară, după ce i s-a făcut rău în timp ce era transportat către arestul Poliţiei Prahova.

Edilul a fost dus iniţial la Spitalul Municipal din Câmpina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care este cunoscut ca fiind un pacient diabetic, dependent de insulină.

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), a declarat, marţi, înainte să intre la audieri la DNA Ploieşti, că acuzaţiile din Dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti i se par aberante şi că, probabil, „domnul Capră a fost presat sau sfătuit, din arest”, să dea declaraţii împotriva sa. Bădescu, a cărui locuinţă a fost percheziţionată marţi dimineaţă, a fost adus cu o maşină a DNA, iar la intrarea în sediul instituţiei edilul a catalogat drept „o aberaţie” acuzaţiile care i se aduc, şi anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită. Bădescu a mai spus că presupune că percheziţiile şi chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunţ făcut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră.

„Probabil că domnul Capră (n.r. - Daniel Capră), de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea. Acest zvon circulă de mult timp în piaţa ploieşteană”, a mai spus Iulian Bădescu. Bădescu a precizat că acest dosar este de mai bine de un an şi şase luni în anchetă la DNA, arătând că a fost chemat de către anchetatori o singură dată să dea declaraţii în calitate de martor.

„Se pare că documentele Curţii de Conturi, vizavi de fostul contract încheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici), nu sunt luate în calcul, şi sunt luate în calcul astăzi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului”, a mai arătat Bădescu. Edilul a adăugat că aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocaţi de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali. Primarul Ploieştiului a precizat că ancheta DNA vizează finanţarea de către Consiliul Local a Asociaţiei „Lupii Galbeni”, prin intermediul căreia echipa de fotbal Petrolul Ploieşti a primit fonduri pentru performanţele competiţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz