2020-07-02 18:20

Primarul și viceprimarul din Bacău, INCULPAȚI într-un dosar de corupție. Cum se justifică edilii

 |  23:29
Primarul și viceprimarul din Bacău, INCULPAȚI într-un dosar de corupție. Cum se justifică edilii

Cosmin Necula şi Daniel Dragoş Ştefan, primarul, respectiv viceprimarul municipiului Bacău, au calitatea de inculpaţi într-un dosar penal de abuz în serviciu aflat pe rolul Tribunalului Neamţ.

Cei doi au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău, acuzaţia adusă fiind abuz în serviciu.   

Iniţial, dosarul a fost la Tribunalul Bacău, însă pe parcursul procesului primarul Necula a solicitat strămutarea cauzei, iar Curtea de Apel Bacău a trimis dosarul la o instanţă de acelaşi grad, respectiv Tribunalul Neamţ.  

Recent, magistraţii din Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea cercetării judecătoreşti, urmând a fi administrate probe de către anchetatori, audieri de martori şi formularea de apărări de către inculpaţi.

  „În temeiul art. 345 alin. 1 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiate, excepţiile invocate de către inculpaţii Necula Cosmin şi Ştefan Daniel-Dragoş. În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriu (...), privind pe inculpaţii: Necula Cosmin, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal; Ştefan Daniel - Dragoş, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu (...). Dispune începerea judecăţii“, conform Tribunalului Neamţ.  

Primul termen în acest dosar a fost pe 27 februarie 2020, dar pentru că o parte vătămată nu a fost prezentă, s-a dispus un nou termen pentru data de 11 martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz