2020-04-08 13:02

Primele MĂSURI în scandalul deșeurilor poluante: Trei persoane și o firmă, acuzate de procurori

 |  22:58
Primele MĂSURI în scandalul deșeurilor poluante: Trei persoane și o firmă, acuzate de procurori

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare marţi trei persoane şi o firmă, pentru că au deversat în râul Argeş şi au îngropat în solul din zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu sute de tone de deşeuri, transmite Digi24.

Parchetul a transmis, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană juridică şi trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolele 3 şi 8 alin.1 din Legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

„În perioada 26.07.2019 - 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii.

Prin ordonanţa procurorului s-a dispus luarea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 6.000.000 lei asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii comerciale şi administratorului, în vederea reparării pagubei produse.

Poliţiştii Capitalei au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu într-un dosar penal în care sunt vizate două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

UN CETATEAN
04 Mar 2020

Nu numai deseurile arse polueaza dar si toate masinile rable si autobuzele pe motorina. Apoi lipsa de spatii verzi si tot felul de santiere de constructii. Cei de la mediu si primarie ne cred prosti si inculti, cum sunt ei in materie de poluare.
TOXICITATEA, STRESUL SI MOARTE
04 Mar 2020

Ma uit pe cer sa vad dacă este poluare. Daca sunt corupt, vreau sa plec la pușcărie. Aceste vorbele care aparțin șefului Garzii de Mediu BUCUREȘTI . Cu asemenea oameni puși la conducere, într-un fotoliu confortabil si un birou cu 5 stele și pe un venit nesimțit de mare cu 7 zerouri ! Tu ca bucureștean cu nepăsare iți meriți cu adevarat bolile și moartea .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine