2020-08-07 00:58

Primul lot al autostrăzii Sebeş-Turda, dat în folosinţă până la sfârşitul anului

 |  18:55
Primul lot al autostrăzii Sebeş-Turda, dat în folosinţă până la sfârşitul anului

Este declaraţia ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat joi în vizită pe şanterul autostrăzii

Ministrul Transporturilor a reiterat că vrea ca lotul 1 - cel dintre Sebeş şi Sîntimbru - să fie dat în circulaţie până la sfârşitul acestui an, lotul 2 fiind "mult mai înapoiat", motiv pentru care intenţionează să fie prezent aici săptămânal, câte două zile, deoarece a constatat că, în prezenţa sa, se "animă" lucrurile.

"Lucrările au avansat, dar într-un ritm destul de lent, din punctul meu de vedere, şi, în acest sens, cred că o să am o discuţie cu doamna prim-ministru şi o să-i solicit ca două zile pe săptămână, dacă îmi dă voie, să stau pe aici, pe loturile astea, să văd exact cum se avansează cu mine la faţa locului, pentru că văd că, de fiecare dată când vin pe şantier, parcă se animă, se energizează şantierul şi atunci o să fie o energie continuă pe tot parcursul săptămânii.

Şi de-asta o să vin două zile pe săptămână, să stau efectiv propriu-zis în şantier şi să văd punctele unde se lucrează şi cum avansează fiecare constructor, cu atât mai mult cu cât vreau să mă ţin de promisiune, în sensul că ce mi-a promis constructorul, că la sfârşitul lunii decembrie, la sfârşitul anului, acest lot, lotul 1, va fi dat în circulaţie", a spus Răzvan Cuc, conform agerpres.ro.

Ministrul a mai declarat că şi pe lotul 2, al cărui constructor a fost ameninţat în primăvară cu rezilierea contractului, s-au modificat în "sens pozitiv" lucrurile.

"Am văzut că s-au finalizat mare parte din structuri, ceea ce este îmbucurător, dar la fel trebuie să fie mult mai activi pe partea de terasamente ca să finalizeze. Este mult mai înapoiat lotul 2 faţă de lotul 1, tocmai de asta nici nu am marşat pe estimarea iniţială făcută de fostul director de la CNAIR (Narcis Neaga n.r.), când introducea şi lotul 2 pentru a fi deschis la sfârşitul acestui an, dat în circulaţie", a declarat Răzvan Cuc.

Întrebat ce anume l-a nemulţumit la finalul inspecţiei, Cuc a menţionat lipsa de mobilizare a constructorului în punctele critice, precizând că şi-ar fi dorit să constate "o forfotă mai mare".

"Asta nu înseamnă, acum, că trebuie să avem sute de utilaje într-un şantier doar de dragul de a le avea în şantier, ci să şi lucreze. Dar la punctele unde mai trebuie insistat, aş fi vrut să văd o forfotă mai mare şi o mobilizare mai mare. Dar voi veni aici, repet, şi voi sta să văd exact cum lucrează. Două zile pe săptămână asta îmi propun să fac, să vin să stau pe şantier pe Sebeş-Turda", a mai afirmat ministrul Răzvan Cuc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-10Parerea ta...

NEVOIA DE MăRUNțIșURI !
06 Sep 2019

Alte promisiunii țigănești pe ultima suta de meri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz