2020-04-05 07:32

Principele Radu: Familia regală e foarte afectată de criză

 |  18:19
Principele Radu: Familia regală e foarte afectată de criză

PrincipeleRadu afirmă că familia regală a fost foarte afectată de criza economică, fiindnevoită să renunţe la mai mulţi colaboratori şi să întârzie unele proiecte,precum cel de renovare a Castelului Săvârşin, unde de doi ani schelele stau peimobil din cauza lipsei banilor.

PrincipeleRadu a discutat cu jurnaliştii din Aradîntr-un mall din oraş, unde a fost în vizită cu principesa Margareta. Solicitat deziarişti să comenteze pe marginea crizei economice, principele Radu a spus căinclusiv Casa Regală a fost foarte afectată.

"Familiaregală, şi ca entitate instituţională, şi ca familie, trăieşte aici, unde aretoate legăturile economice, culturale, spirituale cu ţara.Din momentul începerii crizei, a fost afectată economic propriu-zis, pentru căexistă surse de venit ale familiei pe teritoriul României, cum ar fi pădurilede la Săvârşin sau de la Sinaia, legături cu anumite companii comerciale dediverse feluri. Afectarea este enormă, am redus la un sfert numărulcolaboratorilor, angajamentele noastre se fac cu mai multă măsură", a spusel.

Principele Radu a adăugat că, în urma renunţării la unii colaboratori, familiaregală a ajuns în situaţia să lucreze "mai mult pe bunăvoinţă şivoluntariat, pe admiraţie şi respect faţă de Casa Regală".

"Avem o întârziere foarte mare şi cu renovarea Castelului Săvârşin,sunt doi ani de când schelele stau pe castel din cauza lipsurilorfinanciare", a spus principele.

Conform reprezentantului familiei regale, intenţia Guvernului de aimpune o chirie pentru Palatul Elisabeta are alte efecte negative.

"Nu pot să nu fiu de acord că, în momente de austeritate, oriceadministraţie încearcă să reducă din cheltuieli (...), dar reducerea unei sumeatât de mici, care este între 3.500 şi 5.000 de euro lunar... Pentru o familiee mult, dar pentru o instituţie de stat e puţin", a spus principele Radu,adăugând că pentru familia regală contează o astfel de sumă, pentru a face"un bine ţării pe care nimeni nu-l poate face".

Legat de ultimele măsuri anticriză luate de Guvern, el a spus că"trebuie ascultaţi cei pricepuţi".

"A fost în România un mare economist al lumii, pe care familiaregală l-a invitat la palat şi nimeni nu a făcut cunoscută prezenţa lui în ţară, nimeni nu a avut nevoie de opinia lui (...)Soluţiile trebuie lăsate în mâna economiştilor. În orice caz, în vreme decriză, soluţia cea mai bună e de a încuraja elementul economic, nu de a-ldescuraja. La începutul crizei au avut de suferit enorm întreprinderile mici şimijlocii, când ele trebuiau ajutate. Când ai un bolnav pe patul de spital nu-iscoţi garourile, instrumentele care îl leagă de viaţă. Or, la noi lucruriles-au agravat, în loc să se simplifice", a spus principele Radu.

El a adăugat că familia regală se implică mai mult în această perioadăpentru a reprezenta România în exterior, dar face sacrificii financiare maripentru asta.

"Trebuie să facem pentru ţară mai mult şi mai bine pentru că acum enevoie. Vizitele externe pe care le-am făcut au fost mai numeroase decât înalţi ani, dar au fost făcute cu sacrificii financiare şi umane foarte mari,pentru că altfel România iese complet de pe hartă. Toate se fac doar pecheltuiala Casei Regale, sprijinul instituţional este mai mult formal, adică nise spune «Bună ziua» la intrarea pe aeroport", a declarat reprezentantulfamiliei regale.

Principesa Margareta şi principele Radu au făcut o plimbare de o orăprin câteva magazine dintr-un mall din Arad şi au discutat cu oamenii,cumpărând şi câteva cărţi dintr-o librărie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine