2020-02-22 08:04

Principesa Margareta pune UE la punct: "Încetați cu aerele de SUPERIORITATE și AMENINȚĂRILE!"

 |  20:06
Principesa Margareta pune UE la punct: "Încetați cu aerele de SUPERIORITATE și AMENINȚĂRILE!"

Principesa Margareta a susținut zilele trecute un discurs fulminant la Institutul Olandez de Relații Internaționale din Haga, în care a apărat cauza României în fața occidentalilor și a denunțat dubla măsură folosită în cazul țării noastre, după integrare.

Mai mult, custodele Coroanei i-a criticat fățiș pe olandezi pentru blocarea accesului țării noastre în Schengen și a atras atenția UE că, precupată excesiv de procesul de integrare a unor state, a neglijat viziunea de ansamblu a construcției și a ajuns să vadă doar jumătatea goală a paharului. ”Incetati cu aerele de superioritate” le-a transmis Margareta occidentalilor.

”Cred că, în efortul nostru de a îmbunătăți funcționarea Uniunii noastre, am devenit poate prea obsedați de proces, mai degrabă decât de viziune, așa că de multe ori uităm cât de mare este realizarea noastră. Un continent împărțit timp de două generații de Războiul Rece este acum din nou unit. Am făcut aceasta cu sacrificii reciproce, nu pentru că am vrut să reducem costurile la roșii sau la automobilele din țările noastre, ci pentru că am împărtășit aceeași viziune și aceleași valori. Și împărtășim și astăzi aceleași valori și opinii”, a spus principesa, citata de inpolitics.ro.

  ”Da, avem probleme. Dar avem o creștere economică incredibilă în fosta jumătate comunistă a continentului, iar țara mea este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Acest fapt nu a șters însă diferențele semnificative de bogăție între jumătățile estice și vestice ale continentului. Au trecut trei decenii de la sfârșitul comunismului, dar probabil avem nevoie de alte trei decenii pentru a șterge pe deplin efectele nocive ale dictaturii comuniste și a proastei administrări a țării. Pe scurt, o întreagă generație va trece înainte de a fi cu adevărat și pe deplin uniți și aproape nimeni dintre cei care erau oameni maturi când evenimentele din 1989 în țara mea l-au înlăturat pe dictatorul comunist nu va fi în viață în ziua în care diviziunea economică a estului și vestului Europei va dispărea complet. Subliniez faptul că nu încerc să găsesc scuze sau să „repartizez” vina cuiva, ci doar să explic sentimentul de frustrare resimțit în multe noi state membre.

Unora din Occident s-ar putea sa nu le placa faptul ca suntem mai patrioti si mai religiosi

  De asemenea, în Estul Europei avem perspective diferite asupra vieții sociale și a obiceiurilor. Suntem mai religioși, mai patrioți și mai suspicioși în privința nivelului ridicat de imigrare. S-ar putea ca unora din Occident să nu le placă aceasta. Dar a respinge sentimentele noastre ca doar „rasism și xenofobie” sau a împărți totul între „progresist” – prin care ne referim la occidentali – și „reacționar” este în mod clar contraproductiv. De asemenea, este greșit să argumentăm că valorile noastre nu sunt valori europene; s-ar putea să nu fie la modă în unele părți ale Europei, dar sunt valori care aparțin continentului(…) Punctul-cheie pentru toate activitățile noastre este încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre și evitarea amenințării acestora prin clauze de condiționalitate extinse artificial. Diverse propuneri de utilizare a condiționalității politice în acordarea fondurilor din bugetul următor de șapte ani al Uniunii, în schimbul anumitor concesii politice, sunt nu numai ilegale în cadrul tratatelor UE existente, ci sunt, de asemenea, o garanție că vor diviza mai degrabă decât să unească Europa.

Românii nu pot accepta să fie într-o poziție inferioară celorlalți cetățeni europeni

Încă din 2011, Comisia Europeană a apreciat că România a îndeplinit toate condițiile tehnice necesare pentru aderarea la Schengen. Cu toate acestea, una după alta, au fost adăugate condiții. Acum ni se spune în privat – de către oficiali dintr-o serie de țări, inclusiv, sunt tristă să spun, propria voastră țară – că există în țările occidentale considerente politice interne care îngreunează includerea României în Schengen. Pot înțelege acest argument. Dar sper că și voi puteți înțelege că presiuni interne similare revin oamenilor noștri politici din partea conaționalilor mei, care nu pot accepta că trebuie să fie într-o poziție inferioară celorlalți cetățeni europeni”, a încheiat Principesa Margareta.

foto: www.inpolitics.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-13Parerea ta...

BABUIN
13 Oct 2019

Zise paparuda si mai lua ceva in gura....carne multa iti doresc miloago
COMISARUL PARAIPAN
13 Oct 2019

olandezii sunt niste pedofili poponari si satanisti asa ca sa se duca dracului
DIANA
13 Oct 2019

SARACIA ASTA CARE SUGE MILIOANE DE EURO ANUAL DIN BUGETUL ROMANIEI A AJUNS SA CRITICE UE CHIPURILE PENTRU INTERESUL TARII? MAI MARGARETO MA MIR CA NU TI- E RUSINE SA MAI IESI PE SRADA IN TARA MEA. CREZI CA ERA NEVOIE DE TINE SA NE CEREM NOI DREPTURILE? CE STATUT AI TU IN T9ARA MEA? TATAL TAU A FOST SI RAMANE IN SUFLETELE NOASTRE, DAR TU? CE REPREZINTI TU IN TARA MEA, SARACIE CARE ESTI? CE SA STIE COPILUL MEU DESPRE TINE? MI- E GREATA, GREATA, SCARBA.
PERECHE DE CAPUSE
14 Oct 2019

Face de ris coroana regala . Se preteaza la orce , numai sa i dea fonduri . Pentru cheltuit , la plimbari . Lucratoare cu gura
COMISARUL PARAIPAN 2
15 Oct 2019

Halo DIDINA didaiana fa esti proasta Duamna tine cu tine fa cu tara ta,daca crezi ca tara este a maimutelor ca tine Esti cumva Angy fiica de securist ceausist Pune curu la munca nu cere la SOROS ca e batran si nu mai poate tine atatea babuine puturoase
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine