2020-01-18 21:52

Procesul în dosarul de trafic de ketamină începe în 29 noiembrie la Tribunalul Hunedoara

 |  16:44
Procesul în dosarul de trafic de ketamină începe în 29 noiembrie la Tribunalul Hunedoara

Primul termen îndosarul în care 30 de persoane, între care şi fiica primarului din Haţeg, aufost trimise în judecată pentru trafic şi consum de ketamină va avea loc în 29noiembrie la Tribunalul Hunedoara. Potrivit purtătorului de cuvânt alTribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, primul termen în dosarul de trafic deketamină a fost stabilit pentru sfârşitul lunii noiembrie.

"Primultermen este în data de 29 noiembrie şi va începe cel mai probabil cu audiereainculpaţilor trimişi în judecată", a declarat Ildiko Glăman. Direcţia deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul Teritorial Hunedoara a trimis în judecată 30 de persoane în acestdosar. "Acuzaţiile pentru care 30 de persoane au fost trimise în judecatăsunt iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderareasau sprijinirea unui astfel de grup, precum şi oferirea, punerea în vânzare,distribuirea, cumpărarea, deţinerea de droguri de risc. 29 dintre acestepersoane se află în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, iar una dintrepersoane este cercetată în libertate", a declarat procurorul coordonatoral acestui caz, Victoriţa Povarnă de la Serviciul Teritorial Hunedoara alDIICOT.

Potrivitprocurorului Victoriţa Povarnă, în acest dosar au fost vizate iniţialaproximativ 60 de persoane, dintre care mai mult de jumătate sunt consumatori,iar restul fac parte dintr-o reţea de traficanţi. Cele 29 de persoane au fostarestate, la sfârşitul lunii august, de Tribunalul Hunedoara, toţi cei 29 deinculpaţi declarând pe loc recurs la această decizie, recurs care s-a judecatla Curtea de Apel Alba Iulia. Recursurile lor au fost însă respinse. Dosarulare 19 volume, iar cele 29 de persoane, suspectate că ar fi membre ale uneigrupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc -ketamină, au fost reţinute, în 23 august, de procurorii Biroului TeritorialHunedoara al DIICOT.

În dosar estecercetată şi fiica primarului din Haţeg

Fiica primaruluioraşului Haţeg, Oana Timiş, în vârstă de 21 de ani, şi câteva zeci de tineridin judeţul Hunedoara au fost audiaţi, atunci, la sediul DIICOT din Deva, înurma a 35 de descinderi care au avut loc în judeţele Hunedoara, Olt şiMehedinţi, majoritatea persoanelor vizate fiind din Hunedoara. Direcţia deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism informa căprocurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat un grupinfracţional organizat format din 54 de învinuiţi, specializat în traficul dedroguri de risc - ketamină. Gruparea era structurată pe două paliere,corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţileDrobeta-Turnu Severin şi Brastavăţu, judeţul Olt, iar valoarea drogurilortraficate depăşeşte suma de 130.000 de lei. Drogurile erau procurate de cătreliderii grupului infracţional, respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu NicolaePodină, Cristina Niţescu şi Paul Fârdă pe bază de comandă, de la alţi doibărbaţi: Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă. Cei doi, în calitate de mediciveterinari, procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri,întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrulactivităţii profesionale desfăşurate.

Ketamina eradepozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino dinPetroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuităde către dealeri, în formă lichidă, contra sumei de zece lei pentru un miligramşi, respectiv, 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame. Potrivit DIICOT,unul dintre principalii distribuitori este poliţist comunitar la PrimăriaPetroşani.

ProcuroriiDIICOT au dispus începerea urmăririi penale a 34 de persoane, pentru iniţieresau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, precum şi pentru cultivarea, producerea, fabricarea,oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea, deţinerea de droguri derisc. De asemenea, alte 20 de persoane sunt cercetate pentru cultivarea,producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea,cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu.

Primaruloraşului Haţeg, Nicolae Timiş, declara că fiica sa nu a consumat niciodatădroguri şi că acţiunea ofiţerilor DIICOT ar fi îndreptată împotriva sa,deoarece este văzut drept un potenţial câştigător al postului de parlamentarrămas liber după moartea fratelui său, deputatul Ioan Timiş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray