2020-07-03 17:20

Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 26 noiembrie

 |  11:03
Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 26 noiembrie

Procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat, alăturide Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, afost amânat, luni, pentru 26 noiembrie, instanţa urmând să decidă dacăprelungeşte măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru cei trei.

Luni, la primul termen al procesului în care cei treisunt acuzaţi de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detenţiepentru păgubirea a peste 300.000 de investitori la Fondul Naţional deInvestiţii, Alexandru Stoian a cerut instanţei amânarea judecării cauzei pemotiv că doreşte să îşi angajeze un apărător, moment în care un avocat dinoficiu a depus la dosarul cauzei o delegaţie pentru a-l putea reprezenta laacest termen.

Procurorul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerutinstanţei prelungirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pentru Vîntu,Ţurcan şi Stoian, judecătorul urmând să ia o decizie în acest sens.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus ca următorultermen să aibă loc în 26 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost prezent la primul termen al procesului său încare este acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, căutat şi prins deInterpol în Indonezia pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 15 ani de detenţie

În 12 octombrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalisticădin Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntuşi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoianpentru complicitate la această infracţiune.

Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioadaoctombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumeianuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", douătranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul dea nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatuleuropean de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 aniînchisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şiexecutorie", potrivit procurorilor.

În acest scop, arată procurorii, Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şimodalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificareatranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferulsumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, la data de 11 noiembrie 2009,Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altătranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelorservicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit deautorităţile judiciare.

După arestarea lui Nicolae Popa în 2 decembrie 2009 de către autorităţilejudiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian "audesfăşurat acţiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cu scopulîngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România", mai aratăprocurorii. Aceştia precizează că sprijinul s-a concretizat în demersuri deîngreunare a procedurilor de extrădare, "pentru a-l scăpa pe condamnat deînchisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, dupăo săptămână de detenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul deafaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate,pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectivcomplicitate la această infracţiune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz