2020-04-05 19:23

Procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu

 |  17:02
Procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au cerut, luni, instanţei, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în urma accidentului din luna septembrie 2019, în care a murit un tânăr de 24 de ani.

În cazul băiatului lui Gino Iorgulescu, care este acum internat într-o clinică din Italia, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor după ce au stabilit că el a intrat cu maşina în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, fără a frâna, "iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum".

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează că, pe 19 septembrie, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Gino-Mario Iorgulescu pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

"În aceeaşi zi, organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale şi a acuzaţiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale", se arată într-un comunicat al PTB.

În 23 septembrie, el a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află şi în prezent.

"În continuarea demersurilor de audiere a suspectului şi, implicit, de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor, la data de 02.10.2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens, activitatea dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23.10.2019. Prin ordonanţa din data de 20.12.2019 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională", arată sursa citată

Ulterior, prin ordonanţa din 23 ianuarie a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, din ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoştinţă atât a calităţii de inculpat, cât şi a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

GASCA PATRICIENILOR
01 Mar 2020

Are varul mare sef in politie . Dosarul cu rapirea dilerului droguri , sa musamalizat . El consuma si la rapit , sechestrat , batut , inpreuna cu 20 insii . Pina la urma la condamnat pe respectivul . El a scapat cu pile si relatii . Dar era drogat si beat , omorind un om nevinovat . Dar si afacerile sau restarantele familiei . Poate dumnezeu face dreptate
COMISARUL PARAIPAN
01 Mar 2020

Gino iorgulescu si cu George Copos sunt de fapt cei care l-au lichidat pe Nicusor Ceausescu injunghiat cu o surubelnita in ficat si i-au luat banii din Elvetia....de acolo e toata averea lor adica FURT si CRIMA.ti se face scarba ce jigodii criminale au condus Romania dupa 1989.Cine mai e prost sa creada ca au facut avere de miliarde de euro cu vandut savarine...ha ha ha stupid people
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine