2020-02-18 02:13

Procurorii cer ÎNCHISOARE cu executare pentru Cristian Boureanu

 |  19:53
Procurorii cer ÎNCHISOARE cu executare pentru Cristian Boureanu

La ultimul termen din dosarul de la Judecătoria Sectorului 1, în care Cristian Boureanu este judecat pentru ultraj, procurorul a cerut condamnarea fostului deputat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia nu va fi definitivă, informează Mediafax.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut, vineri, la ultimul termen din dosarul lui Cristian Boureanu, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.

De asemenea, pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității. Aceasta este acuzată de mărturie mincinoasă. De asemenea, Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noapte în care a avut loc incidentul, a cerut, în instanță, 200.000 de euro daune.

„Andrei Ovidiu a dovedit ca a mințit în mod repetat în fața superiorilor, a Poliției romane, în fața procurorilor și a judecătorilor, în sala de judecata.(...) Nu am refuzat să mă legitimez, nu pot sa explic atitudinea lui Andrei Ovidiu de a folosi forța. Nu am opus rezistență. Nu e adevărată acuzația că l-am lovit cu genunchiul pe Andrei Ovidiu. Nu l-am atins când am ridicat piciorul, nu l-am lovit când am ridicat piciorul. Doar am ridicat piciorul, și el s-a ferit. Nu am avut nici intenția sa îl lovesc. Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare. (...) Nu provoacă un om beat sau nu zgandare un câine turbat un funcționar al Ministerului de Interne aflat în exercițiul funcțiunii”, a declarat Cristian Boureanu în sala de judecată, înainte de fi depuse concluziile.

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-25Parerea ta...

ANONIM
26 Mai 2018

VAI SE POATE UNUI PALAMENTAR CA EL SAU CA MITRALIERA SA FACA PUSCARIE...!?!
ALO !
27 Mai 2018

Bine ca sunt golite puscariile de toti criminalii si violatorii , bine ca ii lasa liberi sa stea la domiciliu . Boureanu e grija lor . In ce tara de kkt traim !!
JOHN
27 Mai 2018

Asta e abuz de putere . Da-i amenda , ia-i carnetul , dar nu fa box cu soferul si cei din masina . e provocare curata .....si mai vrea domnul ,,politist '' si 200.000 euro !!!!!!! Pe bune ????????? Idem au facut acum cu Nastase . Bine ca avem cazuri de copii omorati al caror vinovat nu e gasit niciodata . Exista foloase de sute de mii de euro mai nou acum daca prinde beti la volan vipurile . Pentru crima de la Botosani nu primeau niciun leu , insa aici a prins un pont gras.
LEVST.
27 Mai 2018

"... Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare. (...) Nu provoacă un om beat sau nu zgandare un câine turbat ..."____------____Stie el ce stie, probabil ca a crezut ca politistii sunt un palc de copaci si a vrut si el sa-si goleasca basica, precum orice caine, ridicand piciorul... Altceva: O.J.Simpson, nu a facut puscarie pentru omor( cum merita) ci -peste ani- pentru altceva(talharie), asa si acest gunoi, e greu sa-l bagi la ocna pentru ca este parlamentar( adica usor de acuzat de genocid impotriva propriului popor), asa ca -macar acum, prins la stramtoare- trebuie bagat cativa ani la ocna, violenta nejustificata impotriva unor politisti in exercitiul functiunii( si nici macar de grad inalt!) trebuie pedepsita cu inchisoare si despagubiri civile, iar "marturie mincinoasa", este o aberatie fantastica sa fie pedepsita "cu suspendare" , marturia mincinoasa trebuie considerta o forma grava de actiune antisociala, o marturie mincinoasa, poate trimite un nevinovat la ghilotina si/sau poate elibera un serial killer...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine