2020-08-10 02:07

Procurorii CSM o CRITICĂ pe Viorica Dăncilă: ”A făcut afirmații GRAVE”

 |  17:39
Procurorii CSM o CRITICĂ pe Viorica Dăncilă: ”A făcut afirmații GRAVE”

Secția pentru procurori a CSM spune că premierul a făcut în Parlamentul European afirmații grave, nesusținute factual.

Comunicatul Secției pentru procurori a CSM:

„Secţia pentru procurori, cu majoritate a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale prim-ministrului din data de 3 octombrie 2018, din Plenul Parlamentului European, privind funcţionarea sistemului judiciar din România.

Acreditarea ideii că prin îndeplinirea de către procurori a obligaţiei legale de a înregistra orice sesizare adresată de justiţiabili, inclusiv plângerile vizând magistraţii (peste 98% din aceste dosare penale au la bază o astfel de modalitate de sesizare), se creează un sistem de presiune asupra magistraţilor vizaţi de aceste plângeri, reprezintă o afirmaţie gravă, nesusţinută factual şi nepermisă într-un stat de drept.

Atribuirea unor conotaţii negative generale soluţiilor de achitare, care în România se încadrează în limitele normale la nivel european, este un demers de natură a decredibiliza întreaga activitate a Ministerului Public.

Secţia subliniază faptul că toate probele administrate în cursul urmăririi penale sunt supuse evaluării, sub aspectul legalităţii, numai judecătorilor. Afirmaţia că soluţiile pronunţate de magistraţi s-ar dispune dincolo de o astfel de evaluare făcută exclusiv de judecători, în afara cadrului legal ori ca efect al unor presiuni de orice natură, are un real potenţial de afectare a independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei.

Secţia asigură că procurorii îşi exercită atribuţiile în conformitate cu rolul lor constituţional de apărare a ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, având ca unic temei legea.

Secţia pentru procurori reiterează imperativul unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

ANONIM
03 Oct 2018

Cat sunteti de penibili si mincinosi ,procurorii lui peste mort Sigur multi procurori sunt de buna credinta dar si multi de rea credinta care v ati facut de ras pupand in fund niste nazisti Onea ,portocala rahatul ala de uncheselu si cati or mai fi au distrus increderea cetatenilor in justitie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz