2020-05-29 01:58

Procurorii DNA ”iau la bani mărunți” achizițiile din perioada pandemiei. 33 de dosare deschise, până acum

 |  16:01
Procurorii DNA ”iau la bani mărunți” achizițiile din perioada pandemiei. 33 de dosare deschise, până acum

Activitatea DNA în cele două luni de stare de urgenţă decretate de preşedintele României Klaus Iohannis a fost tema unei conferințe de presă susținute joi de procurorul şef Crin Bologa.

33 de dosare penale sunt acum în cercetarea procurorilor DNA, iar prejudiciile sunt de ordinul sutelor de milioane de lei.

"Privind suma totală nu am un răspuns. Pot spune că sesizările se referă la prejudicii reclamate şi estimate de sute de milioane de lei. Dar răspundem pe larg la o cerere.

La nivel teritorial există şi dosare legate de achiziţiile făcute şi de alte instituţii decât cele de la centru. Verificăm achiziţii pulibce făcute atât la nivel descentralizat cât şi la nivel central", spune şeful DNA.

"Din cele 33 de dosare, avem dosare la strucuri teritoriale şi la centru. Referitor la ce a apărut astăzi va pot confirma că se fac audieri şi  că se ridică şi înscrisuri.

Asigur că tot ce a apărut în presă este în atenția noastră. Nu pot oferi date din anchetă pentru că nu vrem să periclităm anchetele", a mai spus Bologa.

Întrebat câte persoane sunt deja urmărite in personam şi ce funcţii au, acesta a explicat că persoanele au funcţii importante în cadrul instituţiilor contractante.

"Mi se par mult mai grave faptele de corupţie comise pe fondul unei pandemii cu implicare directă în protejarea eficientă a cetăţenilor. Ne vom face datoria indiferent de cine este vorba. Am simţit că e o situaţie stresantă privind pe Cercel şi Arafat. Noi nu urmărim greşeli sau vinovăţii. Noi urmărim greşelile intenţionate.

Nu vânăm oameni care îşi fac datoria, ci persoane care vor să se îmbogăţească din această situaţie cu pandemia", a mai spus Bologa, întrebat despre cum evaluează afirmaţiile lui Streinu Cercel şi Raed Arafat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-21Parerea ta...

ABRAMBURICA
22 Mai 2020

Numai atit ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine