2020-02-24 14:41

Procurorii DNA „înhaţă” un alt jurnalist OTV

 |  18:41
Procurorii DNA „înhaţă” un alt jurnalist OTV

Directorulgeneral de programe al OTV, Doru Iuga, a declarat, ieri, la DNA, că este acuzat,alături de Dan Diaconescu, de implicare în acţiunea de şantaj privind berea Redd’s,el precizând şi că oficiali ai Ursus i-au cerut stoparea unei anchetejurnalistice, dar că le-a comunicat acestora că nu poate interveni.

Laieşirea din sediul DNA, Iuga a precizat că procurorii îl acuză de implicareîntr-un şantaj de 25 de milioane de euro la adresa companiei Ursus. El a spuscă, din cele discutate în faţa procurorului, ar reieşi că banii ar fi fostceruţi prin intermediul Dianei Klusch, director Corporate Affair în cadrulcompaniei Ursus Breweiser. Directorul de programe şi-a susţinut nevinovăţiaspunând că nu a avut nici un fel de legătură cu ancheta jurnalistică şicampania de presă derulată în 2009 de postul OTV împotriva berii Redd’s produsăde compania Ursus. El a povestit că, la un moment dat, oficiali ai companieiUrsus i-ar fi solicitat să intervină în stoparea acestei anchete. Iuga a spusînsă că s-a întâlnit cu persoane din compania Ursus cărora le-a arătat că nupoate interveni pentru stoparea campaniei de presă, declaraţie susţinută deavocatul lui. Avocatul Daniel Cătălin Fenechiu a adăugat că alte audieri înacest caz au fost stabilite peste două săptămâni şi că până atunci va pregătiapărarea clientului său. Întrebat în legătură cu susţinerile lui Dan Diaconescureferitoare la pregătirea unui al patrulea dosar pe numele său privindpresupuse transporturi de lingouri de aur sau heroină cu avionul particular,Fenechiu a răspuns, zâmbind, că aceasta e o glumă a lui Diaconescu. Avocatul a susţinutcă subiectul s-a dezvoltat după ce procurorul de caz l-ar fi întrebat peDiaconescu care este cheia bunăstării sale, iar Diaconescu i-ar fi răspuns căparte din banii săi provin din transportul, cu avionul particular, de heroinăîn Thailanda. „Totuşi,există indicii cu privire la pregătirea unui al patrulea dosar, care nu va fiatât de spectaculos precum cele de până acum”, a spus Fenechiu.

Nua putut înregistra Partidul Poporului

DanDiaconescu a fost şi el la DNA, ieri, pentru a afla care sunt noile acuzaţiiaduse lui de procurori. La ieşirea din sediul DNA, el a declarat că procuroriiîl acuză că ar fi cerut mită 25 de milioane de euro de la compania Ursus pentrua fi stopată o anchetă jurnalistică în anul 2009. Dan Diaconescu a ţinut săprecizeze că în urma acelei anchete jurnalistice privind berea Redd’s din 2009, produsă de compania Ursus, postul OTVa fost amendat, în două rânduri, de către CNA, cu amenzi a câte 30.000 de lei,în total fiind vorba de 60.000 de lei. Patronul OTV a mai spus, la ieşirea dinsediul DNA, că a fost încurcat de procurorii anticorupţie care l-au chematpentru a-i aduce la cunoştinţă o nouă învinuire, când, de fapt, el vroia săînregistreze la tribunal partidul pe care îl va conduce. În 23 iulie, DanFenechiu declara că sigla partidului reprezintă două litere “P” suprapuse,reprezentând numele partidului pe un fundal de trei nuanţe de violet. După ce afost eliberat din închisoare, în 25 iunie, Dan Diaconescu a spus că va intra înpolitică şi că va înfiinţa un partid. El şi-a motivat decizia prin faptul căarestarea sa ar fi fost decisă politic.

Noidescinderi la începutul săptămânii

ProcuroriiDNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC UrsusBreweries SA din Calea Victoriei, unde au căutat probe cu privire la o nouăacuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu oanchetă jurnalistică privind berea Redd’s produsă de Ursus. JudecătoriaSectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediulsocietăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja subînvinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru AndreiCostin Iuga. Potrivit unor surse, acea anchetă jurnalistică ar fi mascat defapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere. Silviu Alupei ar fisusţinut că berea Redd’s ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismuluideprinşi din procesul de fabricaţie, motiv pentru care Ursus a şi retrasaceastă bere de pe piaţă timp de aproape un an. Într-un alt dosar, DanDiaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv înlegătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ. Cei doi aufost arestaţi preventiv în 23 iunie. Două zile mai târziu, TribunalulBucureşti, judecând contestaţiile lor, a decis punerea în libertate a lui DanDiaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv. Cel din urmă afost eliberat în 4 august. Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram TeleviziuneSRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat peprimarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediullui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 deeuro pentru a nu dezvălui “opiniei publice fapte reale sau imaginarecompromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importanteaveri nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare illicite”. Primarular fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv, potrivitprocurorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29

Mai multe imagini:
Procurorii DNA 'înhaţă” un alt jurnalist OTV
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine