2019-10-17 23:59

Procurorul din cazurile ELODIA și HEXI PHARMA a fost avansat. Vezi ce funcție va ocupa în Parchetul General

 |  22:22
 Procurorul din cazurile ELODIA și HEXI PHARMA a fost avansat. Vezi ce funcție va ocupa în Parchetul General

Secţia pentru Procurori a CSM a avizat, miercuri, propunerile ministrului Justiţiei pentru trei funcţii de conducere în cadrul Parchetului General. Romulus Varga, procurorul care a instrumentat dosarul Elodia, a fost propus şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC).

Romulus Varga a instrumentat dosarul Hexi Pharma şi a făcut ancheta în cauza privind decesul lui Ionuţ Anghel, copilul care a murit după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, Romulus Varga este cel care a instrumentat o parte din dosarul "Elodia", cauză în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi opt luni pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, deşi cadavrul nu a fost găsit

De asemenea, procurorii din CSM au avizat numirea magistratului Gheorghe Coşneanu, general de brigadă, în funcţia de procuror militar şef al Secţiei parchetelor militare, adjunct al său urmând să fie Ion Alexandru, avizat şi el de CSM.

Gheorghe Coșneanu a fost delegat începând cu 1 iunie în funcţia de procuror militar şef al Parchetelor Militare pentru şase luni.

Ion Alexandru a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituţia în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa. El este soţul Marianei Alexandru, fost procuror adjunct al secţiei a II-a a DNA, aceasta părăsind DNA în anul 2014, prin pensionare.

Propunerile vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis care va decide dacă semneză decretele de numire în funcţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray