2020-01-24 08:02

Procurorul din dosarul Ponta-Ghiță-Blair, cercetat de Inspecția Judiciară

 |  21:01
Procurorul din dosarul Ponta-Ghiță-Blair, cercetat  de Inspecția Judiciară

Inspecția Judiciară (IJ) a fost sesizată cu privire la procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești, acesta fiind unul dintre cei doi magistrați ai structurii teritoriale implicați în instrumentarea dosarului Ponta-Ghiță-Blair.

Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, că pe rolul IJ a fost înregistrată o sesizare vizându-l pe procurorul Mircea Negulescu, însă nu a precizat cine a formulat această sesizare.

"În cauză urmează să se efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare", a declarat Alin Alexandru.

Potrivit unor surse judiciare, sesizarea ar fi fost înaintată Inspecției Judiciare după ce senatorul prahovean Daniel Savu a postat pe blogul său o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul în care fostul premier Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani. În același dosar este urmărit penal și deputatul Sebastian Ghiță, pentru spălare de bani.

Astfel, Savu arată, printre altele, în postarea precizată, că Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, "șantajul asumat și relații imorale cu martorii sau denunțătorii din dosare", exemplificând aceasta prin intermediul unei înregistrări audio.

Fostul premier, acuzat de complicitate la spălare de bani

Procurorii DNA Ploiești spun că Victor Ponta și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câștiga.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați", se arată într-un comunicat al DNA.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine, mai arată DNA.

Surse judiciare au arătat că personalitatea politică în cauză ar fi fostul premier britanic Tony Blair.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-22Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
23 Sep 2016

PONTA VREA ALT PROCUROR........CE MAI BINE SA DEA DECLARATIE DIRECT LUI PANAIT...POATE SA-I CEARA SI SCUZE CA L-A ASASINAT>>>CUM DRACU DORM SATANISTII ASTIA NOAPTEA?..NU VISEAZA CEVA FANTOME DE LA VICTIMELE LOR?...BA PONTA TE CAUTA PANAIT...SA DAI DECLARATIE>>>>>BUHUHUUUUUUUUUUUUUUUU......FANTOMELE...TE BANTUIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray