2019-10-21 15:30

Procurorul general, CRITICI dure pentru Ministrul Justiției

 |  15:04
Procurorul general, CRITICI dure pentru Ministrul Justiției

Procurorul general al României îl acuză pe ministrul Justiţiei că nu a respectat procedurile atunci când a cerut revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Augustin Lazăr explică, într-un interviu acordat Agerpres, că regulamentul CSM cuprinde reglementări clare legate de evaluarea managementului unui procuror şef, reglementări de care Tudorel Toader nu a ţinut cont, el prezentând propria evaluare. În opinia magistratului, decizia ministrului este la limita încălcării separaţiei puterilor în stat.

Augustin Lazăr, procurorul general al României: Executivul să se erijeze în acelaşi timp în denunţător şi apoi în evaluator, în judecător al situaţiei, pentru a cere în continuare revocarea unui magistrat cu funcţie de conducere. Răspunsul nostru este că nu poate, fiindcă ar trece linia roşie a separaţiei puterilor în stat.

Augustin Lazăr a criticat, în interviul acordat Agerpres, şi unele modificări ale legilor Justiţiei. Magistratul a precizat că, deşi ele au trecut de controlul CCR, asta nu înseamnă că sunt oportune. Cel mai relevant exemplu - înfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea judecătorilor şi procurorilor.

Augustin Lazăr, procuror general al României: Ne-am întoarce cu circa 27 de ani în urmă. Nu poţi cerceta în acelaşi loc accidente de circulaţie, cu abandon de familie, cu denunţurile inculpaţilor din penitenciare, ale condamnaţilor definitiv, că nu li s-au administrat toate probele pe parcursul procesului penal, cu corupţia şi cu alte şi alte lucruri imaginabile şi neimaginabile, pentru care se depun plângeri penale împotriva procurorilor.

Procurorul general a explicat şi că Ministerul Public s-ar putea confrunta cu o adevărată criză de personal dacă intră în vigoare reducerea vechimii pentru pensionare. 40% din procurori ar putea pleca din sistem, asta în contextul în care o altă propunere validată de Curte dublează perioada de pregătire a viitorilor magistraţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-03Parerea ta...

ANONIM
03 Mar 2018

Dar eminenta doctor kovesi kodruta nu a incalcat separatia puterilor in stat oare Ba da si inca de multe ori dar ea fiind doctor si mincinoasa cu diploma are voie Ea are voie sa unelteasca prin sufragerii contra legilor tarii,are voie sa plagieze ca sa para si ea desteapta ,asa e/?dar tu mos viclean ai voie sa fii corupt si sa te ascunzi sub fustele unei femei MOS LAS SI VICLEAN Paraseste imediat functia pentru ca nu o meriti !
ANONIM
03 Mar 2018

HALAL PROCUROR GENERAL ....AUZI SA SUSTINA CA UN REGULAMENT AL CSM, BATE O LEGE !!!!! NU IMI RAMANE SA II SPUN DECAT S I C T I R
ANONIM
03 Mar 2018

Saracul , , ce leafa de mizerie o avea ? Sa plateasca toate dosarele care lea tinut ascunse si prescrise ...................
@ANONIM
04 Mar 2018

ESTI UN BOU LEVIST . DISPARI ANIMALULE .
ANONIM
04 Mar 2018

Daca psd ul asta sta sa i se balege in cap niste animale naziste cum este acromegalianul asta fals sef de stat ales de SOROS SI PE DEASUPRA TRAFICANT DE COPII ROMANI PENTRU ORGANE dar si falsificator de acte ca sa puna mana pe case cat mai multe case inseamna ca democratia in tara asta este o iluzie
ANONIM
04 Mar 2018

Ce s a ajuns ca niste lichele penale si hoate si imorale cu pregatire mediocra ,care a ajuns sef dna dupa ce s a pensionat din baschet ,care a incalcat constitutia de n ori sa faca dosare la comanda oricui i se pune ei pe creerul ala stafidit si atrofiat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray