2020-07-13 08:46

Procurorul general INTERVINE în cazul Sorinei. DECIZIA care va schimba totul

 |  17:31
Procurorul general INTERVINE în cazul Sorinei. DECIZIA care va schimba totul

Procurorul general Bogdan Licu cere ca Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA, să aibă interdicție de părăsire a țării, el solicitând Tribunalului Mehedinți o ordonanță președințială în acest sens. De asemenea, el a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei.

Ministerul Public anunță că procurorul general Bogdan Licu a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinț, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie". 

El a cerut instanței și obligarea cuplului de români din SUA care a adoptat-o să îi asigure fetiței, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioadă de 3 luni.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova, procurorul general a transmis luni o cerere de revizuire a deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, "solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".

Ministerul Public precizează că în 21 iunie procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal.

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-24

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Comisia de la Veneția, un nou RAPORT DUR asupra justiției din România

Părinții vor primi VOUCHERE de 150 de euro lunar

Victor Ciorbea a DEMISIONAT. Cine îl va înlocui

SĂRBĂTOARE mare pentru credincioşii ortodocşi pe 24 iunie. Obiceiuri şi TRADIŢII de Drăgaică / Evenimente de Sânziene şi Ziua Iei în Capitală

ULTIMA ORĂ: Două avioane s-au CIOCNIT și prăbușit în Germania
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz