2020-07-11 02:45

Procurorul general RUPE TĂCEREA: Rechizitorul din Dosarul Colectiv a dispărut din calculator

 |  21:33
Procurorul general RUPE TĂCEREA: Rechizitorul din Dosarul Colectiv a dispărut din calculator

Procurorul general interimar al României Bogdan Licu a anunţat, luni, că rechizitoriul în cazul dosarului Colectiv ”a dispărut” din calculatorul procurorului de caz cu 2 săptămâni înainte ca acest dosar să fie trimis în instanță, în 2016.

Licu a făcut această declarație în timpul interviului pe care l-a susţinut la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general.

El a afirmat că - la vremea respectivă - s-a autosesizat și a dispus constituirea unui dosar penal, care, ulterior, a fost închis ”nu știu din ce considerente”.

Procurorul general interimar a mai spus că, tot atunci,au apărut în presă fragmente din rechizitoriul din dosarul Colectiv.

”În mandatul precedent de procuror general interimar - așa, ca o glumă, indiferent ce se va întâmpla, nu vreau să mai ajung procuror general interimar, că mereu se întâmplă câte ceva - a fost cazul Colectiv.

În cazul „Colectiv”, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz.

M-am sesizat din oficiu atunci și am dispus constituirea unui dosar penal, care ulterior a fost închis, nu știu din ce considerente, pentru că eu răspundeam de partea administrativă.

Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. Eu, personal, mă uit în ochii tuturor care sunt acum jos, din media, și în ochii oricui: niciodată în viața mea nu am dat un document dintr-un dosar penal la presă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim, să nu comunicăm cu ei. Suntem obligați să facem acest lucru. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa sau din alte considerente livrează documente. Această practică trebuie să înceteze” - a declarat Bogdan Licu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

MAFIA PROCURORILOR OUT !
21 Ian 2020

Si bineinteles ca vreti pensii speciale!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz