2020-08-05 14:51

Producătorii agricoli din pieţe, impozitaţi

 |  19:17
Producătorii agricoli din pieţe, impozitaţi

Proiectul comun al Ministerelor Agriculturii şi Finanţelor, care ar putea intra în vigoare în ianuarie 2013, prevede impozitarea vânzării de produse agricole în pieţe.

„Cred sincer că aceia care desfăşoară activitate agricolă ca persoane fizice autorizate, firme, întreprinderi individuale, asociaţii familiale etc. şi care produc pentru piaţă, deci au un volum de activitate comercială semnificativ, trebuie să intre în rândul plătitorilor de impozite. Venitul agricol nu trebuie să facă notă discordantă în cazul în care această activitate este desfăşurată în scop comercial”, a spus Tanczos Barna, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

El a adăugat că, în cazul agriculturii de subzisteţă, când fermierul produce pentru consumul propriu, „impozitarea trebuie să fie mai relaxată sau să nu se perceapă impozit”.

„Dar în cazul în care activitatea e pentru realizarea de venituri prin valorificarea producţiei, atunci e clar că trebuie impozitată şi vorbim aici de cei care exploatează zeci, sute de hectare de teren (...), care au sute de oi, vaci şi porci şi care trebuie să intre în rândul plătitorilor de impozit”, a completat Tanczos Barna. Propunerea a fost discutată în prealabil cu reprezentanţii fermierilor, iar aceştia sunt şi ei de acord să intre într-un sistem de evidenţă şi impozitare corect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06



Parerea ta...

SILE
22 Mar 2012

Nu producatorii trebuiesc impozitati ci veniturile acestora. Dar pentru asta trebuie sa avem o legislatie fiscala clara si coerenta.Iar impozitul nu trebuie sa fie impovarator. Ori legislatia noastra fiscala obliga la evaziune dupa cum a sustinut pe buna dreptate de curind directorul bancii nationale.Cine stie ce timpenie le mai fata mintea dupa aceasta iesire publica.O zi buna !
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz