2019-10-22 10:05

Profesor de RELIGIE, acuzat de gesturi OBSCENE în clasă. Anchetă la nivel înalt

 |  16:43
Profesor de RELIGIE, acuzat de gesturi OBSCENE în clasă. Anchetă la nivel înalt

Un profesor de religie de la un liceu din Copşa Mică e acuzat de o elevă că a făcut gesturi obscene în clasă. Mitropolia Ardealului anchetează cazul, profesorul fiind și preot. Între timp, profesorul a demisionat din învățământ în această dimineață, după ce ministrul Educației i-a cerut acest lucru.

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere. ”În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat IPJ Sibiu, scrie Agerpres.

Profesorul de religie de la Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuzat de o elevă că s-ar fi masturbat la şcoală, a demisionat din învățământ, după ce Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i-a cerut acest lucru. Liviu Pop a precizat că în acest moment la liceul din Copșa Mică este în desfășurare o anchetă, după ce eleva a sesizat incidentul dirigintei clasei, dar aceasta nu a informat conducerea școlii.

”I-am cerut demisia în această dimineață. Mă bucur dacă și-a dat demisia. Nu putea să fie profesor în sistem fără avizul cultului. Este profesor de religie de vreo 15 ani. Noi am aflat informația astăzi dimineață. Comisia de anchetă a Inspectoratului școlar este acum la liceu. Fetița respectivă a sesizat-o pe dirigintă de acest incident, dar diriginta clasei nu a transmis conducerii unităţii de şcolare motiv pentru care vom cerceta și acest aspect”, a spus Liviu Pop.

Mitropolia Ardealului a început o anchetă

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru Agerpres, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

”Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza. Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.

Surse din poliţie au declarat, pentru Agerpres, că vineri s-a prezentat, la sediul Poliţiei Oraşului Copşa Mică, mama uneia dintre elevele preotului profesor, care a povestit ce a văzut copila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray