2020-05-29 04:41

Profesor universitar, prins în timp ce lua șpagă

 |  16:25
Profesor universitar, prins în timp ce lua șpagă

Ofițerii DGA au prins în flagrant un profesor universitar care primise o șpagă de zeci de mii de lei de la studenții care susțineau o restanță la materia predată de el.

Potrivit unui comunicat al Direcției General Anticorupție, 'la data de 05.09.2016, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova împreună cu Serviciul Operații și Serviciul Tehnic din cadrul D.G.A, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat la prinderea în flagrant a lui M.A.C., profesor universitar în cadrul Universității de Petrol și Gaze Ploiești, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 17.150 lei de la 49 de studenți pentru a-i promova la disciplina coordonată de acesta.

În fapt, la data de 03.09.2016, mai mulți studenți care nu promovaseră examenul la materia predată de M.A.C. s-au prezentat la U.P.G. în vederea participării la consultații organizate de suspect. Cu această ocazie, studenții au strâns 38.500 lei, sumă ce urma să fie predată profesorului în vederea promovării examenului, acesta acceptând promisiunea remiterii banilor respectivi.

În ziua susținerii examenului de restanță, M.A.C. a pus la dispoziția studenților rezolvarea subiectelor. Ca urmare, profesorul a solicitat reprezentantului studenților să-i remită 17.150 lei din suma acceptată inițial, respectiv câte 350 lei pentru fiecare dintre cei 49 de studenți prezenți la examinare.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus față de M.A.C. punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită și a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile', se arată în comunicatul DGA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine