2020-01-25 14:00

Profesorii de la UMF Iaşi, trimişi în judecată

 |  18:53
Profesorii de la UMF Iaşi, trimişi în judecată

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi Carmen Dorobăţ şi soţul acesteia, profesori la UMF Iaşi, au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că ar fi primit 12.400 de euro mită de la 124 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară, pentru a-i promova la examene.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi Carmen Dorobăţ şi a soţului acesteia, Gheorghe Dorobăţ, după ce aceştia ar fi luat câte o sută de euro mită de la 124 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară.

Carmen Dorobăţ este acuzată de luare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită, în timp ce soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, este acuzat de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în lunile iunie - iulie 2014, Carmen Dorobăţ ar fi primit, în mod direct, suma de 5.700 de euro de la 57 de studenţi din anul II de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei totale de 12.400 euro, ridicată cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a percheziţiei făcute la locuinţa soţilor Dorobăţ.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Iaşi, Carmen şi Gheorghe Dorobăţ urmând să fie judecaţi în stare de arest preventiv.

Profesorii Gheorghe Dorobăţ şi Carmen Dorobăţ au fost arestaţi preventiv în 31 ianuarie, alături de profesorul Gheorghe Păduraru, fost coordonator al disciplinei de Anatomie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine