2020-02-23 04:52

Profesorii ameninţă cu proteste de amploare în Capitală. Funeriu, numit de dascăli “sinistrul Educaţiei”

 |  19:43
Profesorii ameninţă cu proteste de amploare în Capitală. Funeriu, numit de dascăli “sinistrul Educaţiei”

Dascălii ameninţă cu proteste de amploare, la sfârşitul lunii. Debutulanului şcolar a fost marcat de numeroase nemulţumiri în rândul profesorilor.Federaţia Educaţiei Naţionale va acţiona Guvernul în instanţă pentru a recuperasumele de bani pierdute de cadrele didactice în urma “tăierilor” salariale de25%.

Noul an şcolar a debutat cunemulţumiri în rândul cadrelor didactice. Sindicatele din educaţie avertizeazăcu proteste de amploare, în timp ce ministrul de resort, Daniel Funeriu, semulţumeşte să observe două sau trei persoane care îl aplaudă la Arad. “Visavis de problemele din sistemul educaţional, profesoriinu au cum să fie indiferenţi. Pe 5 octombrie vom organiza un miting de amploareîn faţa reşedinţei preşedintelui Traian Băsescu. Îi vom prezenta domnuluipreşedinte situaţia din sistemul educaţional românesc şi cea din alte stateeuropene. Pe 29 şi 30 septembrie vom participa la întâlniri cu celelaltefederaţii similare din Europa. Colegii noştri vor stabili prin semnătură dacăsunt de acord cu declanşarea grevei generale”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu. Conducerea Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) anunţăcă va acţiona în instanţă Guvernul pentru a recupera banii pierduţi de cadreledidactice în urma reducerii salariale de 25%. “Profesorii nu mai au motive de bucurie, odată cu începerea anului şcolar,în situaţia actuală. Ne putem aştepta la orice tip de acţiuni de protest, câttimp actuala putere nu va ţine cont de solicitările oamenilor. Vom acţiona îninstanţă Guvernul pentru a recupera cei 25%. Salariile pe concediu nu trebuiareduse”, ne-a explicatpreşedintele FEN, Constantin Ciosu. Ambele federaţii sindicale („Spiru Haret”şi FEN) sunt convinse că zvonurile potrivit cărora bugetarii ar urma să fietrimişi din nou în cinci zile fără plată au fost lansate chiar de membriiCabinetului Boc. “Eu cred că acest zvon afost lansat chiar de către reprezentanţii actualei puteri. Am mai asistat la unastfel de episod. Oricum, profesorii au pierdut 35-40% din salarii, nu 25%.Dacă nu vor mai fi plătiţi nici pentru alte cinci zile, Guvernul ar trebui săle ofere cinci sicrie”, ne-a mai spus preşedintele FSI “Spiru Haret”, GheorgheIsvoranu.

Mulţi dascăli sunt hotărâţi să nu mai intre la ore dacănu vor fi retribuiţi pentru cinci zile de muncă. “Dacă nu vom fi plătiţi pentru cinci zile din septembrie, tot atâtea zile nuvom intra la clasă, în octombrie, indiferent ce vor spune directorii sausindicatele. Ce putem să mai spunem, cât timp avem un ministru agramat, care le urează un an bun elevilor din clasa «întâia». Domnul Funeriuar trebui numit «sinistrul Educaţiei», nu ministrul Educaţiei, după episodul cupăpuşile”, ne-a declarat o profesoară din judeţul Dâmboviţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

VLADIMIR
15 Sep 2010

mai mult ! INTRAM IN GREVA FOAMEI LA L O C U L DE M U N C A !!! DECLAR RAZBOI TOTAL REGIMULUI !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine