2019-08-20 04:18

PROIECT. Stimulent financiar IMPORTANT pentru fiecare NOU-NĂSCUT

 |  12:42
PROIECT. Stimulent financiar IMPORTANT pentru fiecare NOU-NĂSCUT

Un stimulent financiar important ar putea fi acordat pentru fiecare nou-născut, conform unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului București. Propunerea stimulentului este motivată de multiplele cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

Condiţii

Suma, în cuantul de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, ar urma să fie acordată de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Pentru obținerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza Municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei.

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naștere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz, scrie Agerpres. Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data nașterii copilului.

Declin demografic

Dintr-un raport de specialitate reiese că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în perioada 2010 - 2015, numărul nou-născuților vii, ai căror părinți au rezidența pe raza Municipiului București, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 copii. Totodată, datele Eurostat bazate pe recensământul din 2011 arată că România se află printre primele cinci state din 28 în care declinul demografic este cauzat atât de sporul natural negativ, cât și de migrația netă cu valori negative.

"Reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creștere constantă a numărului vârstnicilor, va determina schimbarea echilibrului între generații, cu consecințe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea, progresivă, a disponibilităților privind resursele umane. (...) Conform datelor prezentate de către Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, ponderea populației tinere (0 - 14 ani) și a celei adulte (15 - 65 ani) se va reduce, în timp ce proporția populației de peste 65 de ani și peste va crește exploziv, apropiindu-se de 20% în anul 2030 și depășind 26% în anul 2026", se menționează în același document.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-01Parerea ta...

ATENT
02 Iun 2017

Cu cat va plateste proasta neamului de îi lingeti c...Mai sunt ziaristi pe aici?! Voi ati vazut ca a marit impozitele locale? Asta nu e un subiect pentru primar. Ea se vrea presedinte si voi îi faceti jocul. Rusine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray