2019-12-12 19:13

Proiectul Re>patriot: Românii din Vest sunt invitaţi să investească în România

 |  19:19
Proiectul Re>patriot: Românii din Vest sunt invitaţi să investească în România

Un grup de antreprenori din România şi-a propus atragerea de investiţii din partea cetăţenilor români care trăiesc în afara graniţelor. Fundaţia Romanian Business Leaders (FRBL) va oferi consiliere şi informaţii tuturor celor care doresc să se întoarcă în ţară pentru a deschide o afacere.

Re>patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat a românilor care trăiesc în afara ţării, a fost lansat marţi de Fundaţia Romanian Business Leaders. Programul vine în întâmpinarea tuturor românilor din Diaspora care doresc să investească în oportunităţi de afaceri în România.

Marius Bostan, liderul proiectului Re>patriot, a explicat că atragerea românilor plecaţi în străinătate trebuie să fie o prioritate naţională pentru Guvernul României. „Un număr tot mai mare de români care lucrează în străinătate ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin resurse în bani, cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de ei au adus o contribuţie importantă la creşterea României. Cei mai mulţi au emigrat pentru că în ţară lipseau oportunităţile şi perspectivele unui viitor mai bun. Au ales să plece într-o lume liberă, a competiţiei, a corupţiei foarte scăzute, a valorilor etice, au ales să lucreze în economii funcţionale. Cei mai mulţi îşi iubesc ţara şi e momentul să dovedim că îi preţuim”, a explicat acesta. Marius Bostan a subliniat totodată că „transferul de know-how şi infuzia de capital” pe care o pot aduce românii din afară vor avea un important efect pozitiv asupra economiei naţionale.

Potrivit lui Felix Pătrăşcanu, membru în Consiliul Director al FRBL, principalele probleme cu care se confruntă românii din afară care vor să investească în România sunt lipsa de informaţii şi consiliere. „Ne-am propus să îi ajutăm cu informații despre ce presupune să deschizi o afacere în România, despre procedurile legale, despre finanțare, despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii”, a precizat Pătrăşcanu. Pentru a permite românilor să discute direct cu antreprenorii din România, Re>patriot va organiza în perioada următoare şapte conferinţe în Italia, Spania şi Marea Britanie.

FRBL

Fundaţia Romanian Business Leaders (FRBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală și non-profit care acţionează pentru dezvoltarea economică a României. FRBL pregăteşte în fiecare an, în luna februarie, o reuniune a peste 200 de antreprenori români unde sunt pregătite proiecte de antreprenoriat, educaţie şi  bună guvernare. Implementarea lor revine fundaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray