2020-07-02 13:53

Proprietarii câinilor care atacă alte persoane nu vor mai fi traşi la răspundere

 |  17:12
Proprietarii câinilor care atacă alte persoane nu vor mai fi traşi la răspundere

CurteaConstituţională a României (CCR) a decis că articolul 11 al Ordonanţei deUrgenţă care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru proprietarii câinilor, încazul în care aceştia atacă sau provoacă moartea altor persoane, esteneconstituţional. Astfel, Curtea Constituţională a decis, pe 6 iunie, căarticolul 11 din OUG 55/2002, privind regimul de deţinere a câinilor periculoşisau agresivi este neconstituţional. Articolul declarat neconstituţional prevedecă "proprietarul sau deţinătorul temporar al unui câine, care nu a luatmăsurile necesare pentru a preveni un atac al animalului asupra unei altepersoane, se face vinovat de infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare dela şase luni la cinci ani". De asemenea, alineatul 2 al articolului declaratneconstituţional prevede că acţiunea penală se pune în mişcare la plângereaprealabilă a persoanei vătămate.

OUG55/2002 a fost adoptată în aprilie 2002 de Guvernul României şi a fostpublicată în Monitorul Oficial în mai 2002. Ulterior, în martie 2003, ordonanţaa fost aprobată prin Legea 60/2003, iar articolul 11 a fost completat cu oprevedere potrivit căreia, în cazul în care atacul câinelui provoacă moartea,persoana care îl avea în grijă riscă o pedeapsă de până la şapte ani deînchisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

CAMARAD
13 Iul 2010

Curtea Constitu?ional? a decis: “St?pânii câinilor care atac? nu fac închisoare” Care eate pedeapsa atunci ? Eu nu am ce face decat sa i-mi cumpar pusca ca sa ma pot apara de cainii ciobanilor care pasc in mod abuziv pe terenul meu agricol .Mentionez Ciobanii din Com Starchiojd jd Prahova in numar de approximativ 50 care ,fiecare detin in jur de 10 caini ciobanesti PERICULOSI CE SA INTELEGEM : -SUNTEM PRADA CAINILOR PERICULOSI DETINUTI DE ANUMITI INDIVIZI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz