2020-03-28 17:55

Propunerile pentru conducerea DIICOT și a Parchetului General, aviz NEGATIV în CSM

 |  16:58
Propunerile pentru conducerea DIICOT și a Parchetului General, aviz NEGATIV în CSM

Procurorii Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse de Predoiu la șefia Parchetului General și DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM. Ministrul demis al Justiției a spus că pentru el nu este nicio surpriză și că se aștepta.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ numirea Giorgianei Elena Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. De asemenea, procurorii din CSM au avizat negativ propunerea lui Cătălin Predoiu de numire a Gabrielei Scutea în funcția de procuror general.

Singurul care a primit aviz pozitiv de la Secția pentru procurori a CSM a fost Crin Bologa, propus de Cătălin Predoiu la conducerea DNA.

Ministrul demis al Justiției a spus că pentru el nu este nicio surpriză și că se aștepta.

Singurul care a primit aviz negativ de la Sec'ia pentru procurori a CSM a fost Crin Bologa, propus de Cătălin Predoiu la conducerea DNA.

"În acest moment nu o să iau nicio hotărâre și în acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT. Sunt singura persoană care o poate face", a declarat Hosu imediat după primirea avizului negativ al CSM.

Avizul CSM este consultativ. Consiliul va transmite preşedintelui Klaus Iohannis avizul în cazul celor trei candidaţi, iar şeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea Parchetului General, a DNA şi, respectiv, DIICOT. Iohannis poate refuza o singură propunere, motivat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine