2020-01-29 12:42

PROTEST al artiștilor, anunțat pentru DUMINICĂ seara, în Piața VICTORIEI. Vezi care sunt nemulțumirile lor

 |  10:36
PROTEST al artiștilor, anunțat pentru DUMINICĂ seara, în Piața VICTORIEI. Vezi care sunt nemulțumirile lor

Un protest al artiştilor este anunţat pe reţelele sociale pentru duminică seara în Piaţa Victoriei, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare de la instituţiile de cultură, care au dus şi la concedieri, informează News.ro.

„E momentul ca toţi: artişti şi persoane angajate sau în colaborare cu instituţii din mediul cultural din Bucureşti, şi nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a taierii bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea Primăriei municipiului Bucureşti. Situaţia este deosebit de dezastruoasă, cu toţii o resimţim direct: onoarii întârziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai puţine, o totală lipsă de siguranţă din orice punct de vedere. Foarte curând vom fi traşi răspundere în legătură cu contribuţiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem plătiţi pentru munca depusă anul acesta”, arată organizatorii protestului, intitulat #Demnitate.

 „Să ne mobilizăm şi să ne ridicăm împreună, pentru că uniţi putem să arătăm primarilor, miniştrilor şi premierului României ca suntem un număr ENORM de persoane afectate şi ne cerem dreptul la demnitate. Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse şi de a avea un loc de muncă în instituţiile pentru care ne-am specializat! Cerem banii care ni se cuvin după luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem să existăm şi să ne desfăşurăm activitatea decent, mai bine decât până acum. Cerem să nu mai fie pusă la coadă cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educaţie, teatru, cercetare”, mai afirmă organizatorii. 

Protestul este anunţat pentru duminică seara, de la ora 18.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-30Parerea ta...

CITITOR
30 Iun 2019

Va rog frumos , publicati un articol despre protest de la fata locului !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine