2019-10-15 16:46

Protest al grefierilor de la Curtea de Apel Bucureşti pentru plăţi salariale restante

 |  13:31
Protest al grefierilor de la Curtea de Apel Bucureşti pentru plăţi salariale restante

În incinta Curţii de Apel Bucureşti are loc un protest spontan al grefierilor. Ei sunt nemulţumiţi faţă de decizia Curţii Constituţionale, care le-ar recunoaşte drepturi salariale restante numai magistraţilor. Ei poartă afişe cu mesaje: "Şi noi facem parte din familia justiţiei", "Discriminare", "Protest", "Salarizare unitară, fără discriminare", "Unde-i lege, nu-i tocmeală".

Oamenii spun că unele parchete au acordat plăţile şi grefierilor. "Ministerul Justiţiei ar trebui să rezolve această problemă. Cel puţin aici, la Curtea de Apel Bucureşti, nu se aplică. Este discriminare”, susţine protestatara.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale ProJust arată că există hotărâri din 2007, privind drepturi salariale, care nu sunt puse în aplicare nici acum. "Protestetele de la Curtea de Apel Bucureşti, dar şi de la alte instanţe din ţară vizează lipsa de implicare a autorităţilor în ceea ce priveşte situaţia acestei categorii socio-profesionale. Principalul motiv pentru care protestăm este nerespectarea legii, cu precădere a deciziei Curţii Constituţionale nr. 794 din 2016. Această decizie a permis recunoaşterea unor hotărâri judecătoreşti prin care ne erau recunoscute drepturi salariale restante, neaplicate până acum. Hotărârile datează din anii 2007 - 2010 şi nu sunt puse în aplicare nici la acest moment”, spune Ştefania Teleman, preşedintele FNS ProJust.

Ea adaugă că decizia CCR se aplică întregii familii ocupaţionale din Justiţie.

"Ministerul Justiţiei a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o adresă prin care le arată că au fost incluse sumele pentru plata diferenţelor doar pentru magistraţi. Noi suntem rudă săracă a familiei justiţiei. Decizia CCR are valoare de referinţă sectorială recunoscută pentru noi prin hotărâri judecătoreşti, se aplică întregii familii ocupaţionale Justiţie. Acuma se pare că cineva se gândeşte dacă noi facem parte sau nu parte din justiţie. Evident că suntem”, a continuat Teleman.

Preşedintele FNS ProJust a subliniat că sindicatele nu solicită decât să fie pusă în aplicare legea. Proteste spontane ale grefierilor au avut loc şi ieri, în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara şi Constanţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray