2020-08-15 22:08

Protest al transportatorilor în București. Peste 2.000 de maşini vor fi parcate la Guvern

 |  08:39
Protest al transportatorilor în București. Peste 2.000 de maşini vor fi parcate la Guvern

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) reia protestele de stradă, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal. Două mii de maşini vor fi parcate, miercuri, în faţa Guvernului, iar taximetriştii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorităţi.

Potrivit COTAR, în Capitală, protestul va avea loc între orele 9:00-15:00, dar se va protesta şi în Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina.

Organizatorii spun că, la Constanţa, primarul a încheiat o minută cu transportatorii şi urmează să aibă o întâlnire cu toţi, la finalul acestei luni.

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă pentru a împiedica autorităţile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Potrivit acestuia, dacă nu se va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizaţi de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, având intenţia de a aduce în Capitală autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară.

”COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece şi taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane”, mai spun reprezentanţii COTAR.

Pentru buna desfăşurare a protestului de miercuri, Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de trafic în mai multe zone.

Astfel, din Piaţa Victoriei, începând cu ora 06.30, este restricţionat traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.

La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Totodată, începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei esteresistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Brigada Rutieră anunţă rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti; - Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13Parerea ta...

ANONIM
13 Feb 2019

Oare cand birjarii astia ce se pretind taximetristi vor intra si ei in legalitate...adica sa poti plati cu cardul, macar ....ca de curatenie la ei nu se discută...oameni apelează la uber ptr ca macar acolo te simti respectat...nu ca la birjari de pe taxi care te trateaza NUMAI cu SICTIR...
ANONIM
13 Feb 2019

Oare cand birjarii astia ce se pretind taximetristi vor intra si ei in legalitate...adica sa poti plati cu cardul, macar ....ca de curatenie la ei nu se discută...oameni apelează la uber ptr ca macar acolo te simti respectat...nu ca la birjari de pe taxi care te trateaza NUMAI cu SICTIR...
MIKIM
13 Feb 2019

Pai de ce sa avem si noi un transport civilizat? Sa stam la mana boratilor de taximetristi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz