2019-10-17 13:32

PROTEST al transportatorilor. Sute de OAMENI sunt în fața Guvernului

 |  10:02
PROTEST al transportatorilor. Sute de OAMENI sunt în fața Guvernului

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunță că miercuri de dimineață, începând cu ora 09.30, peste 5.000 de transportatori protestează în faţa Guvernului, faţă de pirateria şi concurenţa neloială.

De asemenea, au fost programate proteste, în intervalul 09.00 - 20.00, şi în alte oraşe, precum Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova şi Constanta, scrie news.ro.

”Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunţat la protestul care deja era anunţat, în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunţat”, se arată în comunicatul COTAR.

Transportatorii au cerut adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să fie eliminată sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003.

Serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB.

De asemenea, şoferii vor mai fi obligaţi să aibă ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită şi să nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă.

În cazul nerespectării obligaţiilor, amenda se ridică la 4.500 – 5.000 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-20Parerea ta...

@ CUCUVEAUA....
20 Dec 2017

Ai iesit burtosi si slinosii la protest !... pe cand cu pos.uri in masina ...sa intre in legalitate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray