2019-10-20 03:49

PROTEST de ultimă oră în fața Palatului Cotroceni

 |  22:06
PROTEST de ultimă oră în fața Palatului Cotroceni

Mai multe persoane protestează, miercuri seară, în faţa Palatului Cotroceni, acţiunea fiind organizată de Iniţiativa România, care condamnă decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna premier pe Viorica Dăncilă, spunând că nu a făcut un minim efort de condiţionare a desemnării candidatului PSD la funcţia de prim-ministru de respectarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei. Manifestanţii au coli A4 cu mesajul „De ce?”.

Protestul - la care iau parte câteva persoane - a început la ora 21.00, în faţa Palatului Cotroceni, intrarea Leu, fiind anunţat pe Facebook de către Iniţiativa România. Manifestanţii au coli A4 cu mesajele „De ce?” şi „Comisia de la Veneţia”. 

Ei au fost legitimaţi de către jandarmi, care încearcă să îi convingă să plece.

„De 1 an de zile protestăm pentru a proteja justiţia de subordonare politică, am contribuit la crearea de reţele civice, am iniţiat un dialog instituţional onest cu autorităţi publice, inclusiv Preşedinţia, am dezvoltat proiecte anticorupţie, am monitorizat instituţii pentru a consolida integritatea şi transparenţa acestora, ne-am dăruit speranţele, implicarea, nopţile şi banii pentru o Românie mai bună. Tot ceea ce am cerut înapoi a fost bună credinţă, solidaritate şi determinare în a lucra împreună pentru a menţine ţara pe direcţia democraţiei şi statului de drept”, spune organizaţia.

Aceasta mai arată că modul în care preşedintele a răspuns astăzi cetăţenilor României este cel puţin o dezamăgire, că poate fi înţeleasă  aritmetica majorităţilor din Parlament, dar cu niciun chip nu poate fi înţeles de ce preşedintele nu a făcut un minim efort de condiţionare a desemnării candidatului PSD la funcţia de prim-ministru de respectarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei, de ce a decis desemnarea Vioricăi Dăncilă la funcţia de prim-ministru, deşi „tot târgul ştie că asta echivalează cu numirea preşedintelui Camerei, condamnat penal şi inculpat, la şefia Guvernului” şi  de ce preşedintele „ignoră de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Veneţia ale societăţii civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei şi ambasadelor statelor UE”.

De asemenea, comunitatea Corupţia Ucide a reacţionat faţă de decizia preşedintelui, spunând că şeful statului a făcut „un gest inacceptabil de complicitate cu PSD”. „Lupta noastră rămâne aceeaşi. Miza noastră rămâne aceeaşi. Ne vedem sâmbătă, la Piaţa Universităţii!”, este mesajul transmis de Corupţia Ucide.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

ANONIM
17 Ian 2018

DRAGNEA nu uita daca vei continua sa schimbi premierul din 6 in 6 luni ca acuma, se va putea alege praful de ROMANIA si de PSD. . Incearca sa Nu mai faci rau si mai bine vei pleca. Nu distruge ce a mai ramas bun in tara asta...
BABUIN
18 Ian 2018

Parasutele nu mai aveau loc pe linia de centură si au zis sa încerce pe lângă cotroceni....cică cereau 20 lei ptr un scurt....ca sa nu moara de foame
@ CUCUVEAUA....
18 Ian 2018

Corect ...sa faca ca si bubosule de ciomoș un partid ...SI CU SIGURANTA VOR AVEA UN PROCENT DE SUB 1%....HIHIHI...VA FI UN PARTID AL AVORTONILOR.....MI SE PARE FOARTE DEMOCRATIC
ANONIM
18 Ian 2018

HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray