2020-02-25 20:59

Protest în Piaţa Universităţii faţă de poziţia lui Klaus Iohannis cu privire la Republica Moldova

 |  07:20
Protest în Piaţa Universităţii faţă de poziţia lui Klaus Iohannis cu privire la Republica Moldova

Zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara, în Piața Universității, pentru a protesta față de poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în privinţa unirii cu Republica Moldova. Şeful statului afirmase că o posibilă unire a celor două ţări poate fi discutată numai la momentul la care lucrurile merg bine în ambele părţi.

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" a organizat protestul, președintele acesteia, George Simion declarând că scopul manifestaţiei este de a cere din partea Palatului Cotroceni "un dialog decent cu societatea civilă", pe subiectul Republica Moldova.

"Dacă această solicitare de dialog nu se materializează, pe parcursul săptămânii viitoare o să protestăm în fața Palatului Cotroceni. Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut. Nu există această variantă de aderare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, singura șansă a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeană și de luptă pentru bunăstare este alături de România, făcând parte din România, așa cum a făcut parte și în perioada interbelică", a afirmat George Simion, potrivit Agerpres.

Acesta a susţinut că „declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare”.

„Ne-a durut sufletul ca români din România, ne-a durut și mai mult sufletul pentru frații din Basarabia care au ascultat aceste declarații și speranțele lor pentru unire au fost destrămate întrucâtva. Ne dorim altă atitudine din partea președintelui, să aibă aceleași declarații pe care le-a avut în campania electorală. E inadmisibil să declari una în timpul campaniei pentru a atrage voturi și după aceea, la un an de mandat, să te contrazici singur. De altfel, suntem și împotriva felului în care Adminstrația Prezidențială condusă de Dan Mihalache a tratat subiectul Basarabiei. Nu există un consilier cu care se poate discuta pe subiectul Republicii Moldova, deși noi am solicitat acest lucru", a completat George Simion.

Acesta i-a anunţat pe manifestanți că un nou miting va fi organizat, pe 24 februarie, în fața Palatului Cotroceni.

"Drumul spre Europa trebuie consolidat, situația din Moldova trebuie să se stabilizeze, economia moldoveană trebuie să repornească. Următorul pas, după părerea mea, este integrarea europeană a Moldovei, iar cealaltă parte — unirea — poate fi discutată atunci când și într-o parte și în alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile și merg bine. Să pui acum întrebarea unirii Moldovei cu România mi se pare un demers puțin serios, dacă ne uităm în jur, problema Transnistriei, (...) este chestiunea stabilității economice, combaterii corupției, care indiferent cum o vedem se află într-o parte și în alta a Prutului la niveluri foarte diferite și atunci, după ce rezolvăm aceste probleme pentru care cunoaștem soluțiile, putem să abordăm și problemele mai complicate și să începem să discutăm", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine