2019-10-21 15:36

Protest inedit la ANAF: „Orlando, la revedere, te duci în altă țară și îți cauți de muncă. Poți să rămâi și mai mult de 5 ani!”

 |  18:11
Protest inedit la ANAF: „Orlando, la revedere, te duci în altă țară și îți cauți de muncă. Poți să rămâi și mai mult de 5 ani!”

PUTEREA a semnalat, la începutul acestei luni, că războiul deschis dintre ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, și șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuț Mișa, a bulversat și a blocat activitatea a peste 50.000 de contribuabili mijlocii, dintre care vreo 11.000 din București.

Printr-o hotărâre a premierului Viorica Dăncilă, intrată în vigoare la începutul acestei luni, s-au desființat administrațiile regionale pentru contribuabili mijlocii și s-au înființat noi structuri județene, care ar trebui să administreze obligațiile fiscale ale contribuabililor mijlocii. Practic, prin această hotărare se revenea la modul de funcționare de acum cinci ani când s-a făcut trecerea la regiuni a acestor operațiuni financiare și fiscale. Ordinul privind noua structură organizatorică a contribuabililor mijlocii de la nivel județean și de sector trebuia emis de către șeful ANAF până la 1 noiembrie 2018, și aprobat apoi de ministrul Finanțelor.

Numai că Eugen Orlando Teodorovici a întârziat emiterea ordinului cu vreo săptămâna. Deși ordinul a intrat în vigoare din data de 6 noiembrie a.c., pentru angajații de la structurile regionale totul este în ceață, pentru că nici în momentul de față nu se știe câte persoane vor fi afectate de noua reorganizare. Mai mult decât atât, având în vedere că în documentul ANAF se menționează că angajații vor fi distribuiți în limita locurilor disponibile, dar nu se știe câte sunt acestea și câte persoane vor fi, în cele din urmă, disponibilizate.

În plus, deși acest ordin a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie, se așteaptă un ordin de transfer a activității, pe o noua structură, care însă ar trebui creată, pentru că ea nu există la ora actuală. Ca urmare a acestor nebuloase și a temerii că vor ajunge șomeri, angajații din ANAF au declanșat, miercuri, proteste spontane la mai multe direcții regionale. Protestele spontane au continuat și joi, unul inedit având loc la Ploiești.

Astfel,în timpul protestului, pe mașinile ANAF au apărut o serie de mesaje adresate direct ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorivici, unul dintre acestea fiind extrem de elocvent: “Orlando, la revedere, te duci în altă țară și îți cauți de muncă. Poți să rămâi și mai mult de 5 ani!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

ANONIM
29 Noi 2018

Cat s.a dat ptr aceasta actiune ??? Am ratat.o ....poate luam si eu o sticlă de ceva sa beau in cinstea lui orlando....FELICITARI ORLANDO .....tot diaspora de la 10 august au ieșit....SICTIR JIGODIILOR
DISCOTECARUL RATAT
30 Noi 2018

Cariera politica a acestui slugoi s-a INCHEIAT. Borfasul orlando se visa premier intre doua pahare de vodca si o vizita la BAMBU. Ratatule misiunea ta s-a incheiat. Ramai un GUNOI PESEDIST FARA VIITOR. MAPIS PE TINE BETZIVULE ! HA HA HA....!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray