2020-01-27 10:45

Protest la Serviciul de Ambulanţă Arad. Angajaţii acuză conducerea de abuzuri şi reclamă salariile mici

 |  12:28
Protest la Serviciul de Ambulanţă Arad. Angajaţii acuză conducerea de abuzuri şi reclamă salariile mici

Aproximativ 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Arad au protestat, joi, în curtea instituţiei, pe motiv că au cele mai mici salarii din ţară dintre ambulanţieri. De asemenea, angajaţii au acuzat conducerea unităţii de abuzuri.

Un număr de 30 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Arad au protestat joi dimineaţa faţă de conducerea actuală şi cerând demisia acesteia.

De asemenea, angajaţii au redactat un memoriu pe care l-au înaintat Prefecturii, Ministerului Sănătăţii şi lui Raed Arafat, acuzând în document că managerul unităţii, Roberto Schill, ar fi comis o serie de abuzuri în raport cu angajaţii.

"Suntem pur şi simplu epuizaţi fizic, psihic şi financiar din cauza politicii manageriale defectuoase şi abuzive, exercitată timp de opt ani de către actuala echipă managerială. Suntem disperaţi şi total dezorientaţi", au precizat protestatarii în memoriu.

De asemenea, angajaţii s-au plâns că "salarizarea este cea mai mică din ţară", iar "managerul s-a străduit mult să ajungă aici, mărind doar salariile unor persoane pe care ştie că se poate baza în anumite împrejurări".

Protestatarii au reclamat şi modalitatea de supraveghere "în sistem penitenciar" a angajaţilor, după ce au fost montate camere video şi "un set de microfoane cuplate la fiecare calculator din unitate, interceptându-se astfel toate convorbirile avute de către angajaţi".

"Acest lucru ne inspiră teamă şi tensiune psihică, incompatibilă cu efectuarea în condiţii optime a serviciului nostru, care prin natura lui este suficient de stresant", se mai precizează în memoriul citit de protestatari.

"Astfel, doctorului Durnea Radu i s-a efectuat un control la trusa sanitară din gestiunea acestuia în lipsă, fiindu-i găsite în bagajul medical de urgenţă medicamente expirate, deşi cu numai o zi în urmă controlase personal trusa, fiind de notorietate probitatea morală şi profesională a acestui om. Controlul s-a efectuat în lipsa medicului, omul fiind pus în faţa faptului împlinit, lucru ştiut atât de el, cât şi de către colegi că «probele» au fost intenţionat plantate pentru compromiterea acestuia", se mai arată în memoriul angajaţilor Ambulanţei Arad.

Fiind contactat de Mediafax, directorul unităţii, Roberto Schill, a respins toate acuzaţiile care i se aduc.

"Acuzatorii sunt persoane care într-o măsură semnificativă nu şi-au făcut treaba, iar unii au fost sancţionaţi disciplinar. Sunt de acord că volumul de muncă este mare, dar trebuie să asigurăm asistenţa de urgenţă", a spus Roberto Schill.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Arad a mai spus că au fost montate camere video "conform legislaţiei", doar pe holuri şi în curte, iar "microfoane nu există".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine