2020-02-18 12:01

PROTEST. Parchetul Capitalei îşi SUSPENDĂ activitatea până pe 8 MARTIE

 |  18:16
PROTEST. Parchetul Capitalei îşi SUSPENDĂ activitatea până pe 8 MARTIE

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis miercuri să îşi suspende activitatea până la data de 8 martie, în intervalul orar 08.00 – 10.00. Hotărârea vine în semn de protest faţă de adoptarea OUG 7 pe Legile Justiţiei.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a întrunit miercuri şi a decis suspendarea activităţii, cu excepţia cazurilor urgente, în intervalul 08.00 – 10.00, până la 8 martie, precum şi prelungirea măsurii suspendării activităţii nemijlocite cu publicul până la aceeaşi dată, scrie Agerpres. Totodată, procurorii de la Parchetul Capitalei au hotărât să susţină demersul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a cere Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG 7.

Mai mult decât atât, procurorii solicită ca titularii îndreptăţiţi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la existenţa un conflict juridic de natură constituţională între Guvern, ca legiuitor delegat, şi autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG 7 pun Ministerul Public în imposibilitate să îşi exercite atribuţiile constituţionale. Totodată, procurorii se delimitează de punctele de vedere exprimate în acest context de Asociaţia Procurorilor din România şi de Asociaţia Magistraţilor din România. Reacţia vine după ce Asociaţia Procurorilor din România, condusă de Elena Iordache, a dat luni un comunicat de presă prin care îşi exprimă susţinerea pentru OUG 7/2019, motivând că această ordonanţă cuprinde dispoziţii legale care răspund solicitărilor magistraţilor privind reglementarea condiţiilor de admitere în profesie şi pune în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27

In legatura cu acest articol...

Cristi Dănileţ anunţă pentru vineri un mare PROTEST al magistraţilor

DNA, PROTEST de ultimă oră. Ce a apărut afișat pe site-ul instituției

Nicolicea propune AMENDĂ sau ÎNCHISOARE pentru procurorii care protestează

Iordache: Protestul magistraţilor pe tema OUG 7 nu este corect, pentru că prejudiciază cetăţenii

PROTEST. Procurorii DIICOT își SUSPENDĂ activitatea

Proteste împotriva OUG! Peste 10.000 de persoane au protestat, în Piaţa Victoriei și în ORAȘELE MARI
Parerea ta...

ANONIM
27 Feb 2019

Suntem alaturi de magistrati in demersul lor pentru apararea independentei justitiei si a statului de drept. JOS CIUMA ROSIE SI PUSCARIE PENTRU BORFAȘUL NATIONAL draKnea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine