2020-07-07 09:32

Proteste ale sindicaliștilor la Penitenciarul Giurgiu

 |  10:02
Proteste ale sindicaliștilor la Penitenciarul Giurgiu

Luni, de la ora 13, este programat un protest al sindicaliștilor din Penitenciarul Giurgiu, care se alătură colegilor din celelalte penitenciare din țară, în aceste acțiuni. La protestul de la Giurgiu vor participa peste 100 de angajați ai instituției.

Începute în urmă cu o săptămână, acțiunile de protest ale angajaților din penitenciare se desfășoară în fiecare zi de luni, miercuri și vineri. Astăzi, a venit rândul angajaților din Penitenciarul Giurgiu, care, de la ora 13, vor ieși în fața instituției, nemulțumiți de condițiile de muncă și restanțele privind plata orelor suplimentare.

Potrivit liderului SNLP Giurgiu, Șerban Oprică, alături de sindicaliștii giurgiuveni se vor afla colegi de-ai lor de la Penitenciarele Rahova, Jilava, dar și președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: adoptarea statutului polițistului de penitenciare (proiect aflat la Camera Deputaților), publicarea de urgență a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării și vulnerabilizarii personalului ca soluție pentru lipsa de resurse umane și financiare, precum și ca reacție managerială la dezacordul de a muncii suplimentar, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul și nu doar pentru 17% dintre salariați, conform legii, plata începând cu 1 ianuarie 2019 a normelor de hrană și echipament la valoarea actualizată, asigurarea cadrului legal și bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacanțe din sistemul penitenciar, asigurarea protecției juridice a salariaților prin implicarea instituției în acțiunile puse pe rol de deținuți, precum și punerea în plată a drepturilor salariale câștigate prin hotărâri judecătorești.

Dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă, angajații din penitenciare sunt deciși să continue acțiunile de protest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz