2019-10-15 04:34

PROTESTE faţă de modificarea LEGILOR JUSTIȚIEI în mai multe oraşe din ţară

 |  19:23
PROTESTE faţă de modificarea LEGILOR JUSTIȚIEI în mai multe oraşe din ţară

Câteva sute de persoane protestează în mai multe oraşe din ţară faţă de modificarea legilor justiţiei şi scandează lozinci împotriva Guvernului. La Cluj-Napoca, peste 600 de persoane strigă ”Jos comunismul” şi cântă ”Mai bine golan, decât activist/ Mai bine mort, decât comunist”.

La Cluj-Napoca protestatarii s-au strâns în centrul oraşului, având steaguri, bannere şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Oamenii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei şi spun că acum este momentul ca românii să decidă ce fel de stat vor.

”Este momentul să decidem dacă vrem un stat condus de hoţi sau un stat european, un stat de drept în care se respectă legile. Parllementul ne obligă să luăm aceast decizie. Vrem un stat în care tooşi să fie egali în faţa legii”, a spus una dintre participantele la manifestare.

Protestatarii strigă ”Jos comunismul, ”Hoţii” şi ”Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta” şi cântă ”Mai bine golan, decât activist/ Mai bine mort, decât comunist”. Manifestanţii au bannere pe care scrie ”Suntem cu oochii pe voi”, ”împreună, tooţi pentru justiţie”

În mijlocul protestatarilor a fost adus un vas de toaletă care a fost vopsit în roşu, iar manifestanţii au pornit în marş.

La Galaţi, aproximativ 30 de persoane, cu banderole negre legate la ochi, au participat, duminică seară, în centrul municipiului Galaţi, la un flashmob pentru susţinerea independenţei justiţiei.

”Justiţia e simbolizată ca fiind legată la ochi, ea nu poate să se exprinme, nu poate să protesteze şi atunci o facem noi, ne asumăm noi această ipostază şi încercăm cumva în numele ei să protestăm pentru că principala ţintă a acestei operaţiuni este justiţia şi vrem să o protejăm”, a spus un participant la protest. La rândul ei o femeie a afirmat că a recurs la această formă de protest pentru că nu mai poate avea niciun fel de altă reacţie.

”Actualul Guvern pur şi simplu ne face să nu mai avem nimic de spus, nu mai putem să mai avem niciun fel de reacţie, vor să fim orbi şi muţi, asta este ceea ce doreşte actualul Guvern, actuala coaliţie de la guvernare. Suntem orbi şi amuţiţi de tot ce se întâmplă...este incredibil. Sperăm ca PSD să înţeleagă că face pur şi simplu rău ţării şi tuturor”, a spus femeia.

Manifestanţii sunt decişi să nu renunţe la sustinerea Justiţiei. 

La Iaşi, peste 250 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, în acelaşi loc fiind organizat şi Târgul de Crăciun al Primăriei, potrivit News.ro.

Oamenii au fluiere şi vuvuzele şi poartă steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Protestatarii scandează ”Parlament penal, marş la tribunal”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii, Hoţii”, ”Legile voastre, nişte dezastre”.

La 18.45, în piaţa centrală a oraşului se aflau peste 250 de manifestanţii, iar oamenii continuă să vină. 

Proteste sunt organizate şi la Braşov, Constanţa, Bacău şi Sibiu, unde protestatarii au început să se strângă la ora 19.00.

foto: News.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray