2020-02-18 11:37

Proteste împotriva OUG! Peste 10.000 de persoane au protestat, în Piaţa Victoriei și în ORAȘELE MARI

 |  19:08
Proteste împotriva OUG! Peste 10.000 de persoane au protestat, în Piaţa Victoriei și în ORAȘELE MARI

Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. În zonă se află şi un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri în piaţă. Manifestanţii scandează „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff.

UPDATE:

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. În zonă s-a aflat şi un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri în piaţă. Manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov.

Jandarmeria Capitalei a precizat că pentru organizarea manifestaţiei nu au fost respectate reglementările legale în vigoare. Liderii USR şi PLUS s-au aflat în Piaţa Victoriei. Dacian Cioloş a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat că România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei pentru că Liviu Dragnea vrea să scape de dosar. Cioloş a anunţat că alianţa USR-PLUS va contesta săptămâna viitoare OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară.

În continuare sosesc grupuri de oameni în piaţă. Între manifestanţi sunt şi membri ai USR.

Sute de persoane protestează şi în Cluj, Timişoara, Sibiu, Bacău.

Manifestanţii cer abrogarea OUG 7 care modifică legile justiţiei, dar şi demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Mişcările civice Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa au anunţat un protest pentru duminică, între orele 18 şi 23.59, în Piaţa Victoriei, împotriva OUG care modifică legile justiţiei.

La protest şi-au anunţat participarea şi parlamentarii USR.

De asemenea, filosoful Mihai Şora a anunţat că va participa la protestul anunţat duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de OUG pe legile justiţiei şi îndeamnă la o participare cât mai mare.

„Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt”, a scris Şora sâmbătă pe Facebook.

El a anunţat că duminică seara va fi în Piaţa Victoriei: „Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-25Parerea ta...

BASTON
25 Feb 2019

Cresterea varstei de pensionare si a stagiilor de cotizare a fost acceptata tacit !
ANONIM
25 Feb 2019

Independenta justitiei NU SE NEGOCIAZA CU MAFIA PSD-ALDE-UDMR- MINORITATI. MAFIA PSD-ALDE. A APROBAT. CA STEAGUL UNGARIEI SA FIE SIMBOLUL UDMR IN TRANSILVANIA. HUUUUUUU...!!!!!!
# CINE EXPLODEAZă ,,ţARE" ??
25 Feb 2019

CINEEEE ???? PARLAMENTARII !!! NU ȘTIU FACE LEGILE OPORTUNEEE !!! GRIJE LA ALEGERI : să-ș pună IQ-ul în FRUNTE !!!5
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine