2020-06-01 16:36

Proteste în mai multe localități din Caraș-Severin

 |  15:39
Proteste în mai multe localități din Caraș-Severin

Aseară, pentru întâia oară, un număr mare de reşiţeni au ales să protesteze în Centrul Civic. Proteste au fost și la Caransebeş, în Piaţa din faţa Primăriei, dar şi în alte localităţi.

La Reşiţa protestul era anunţat pentru ora 20, dar o parte din galeria de handbal a Reşiţei, cu tobe şi vuvuzele, alături de câteva zeci de locuitori dintr-un cartier mai rău famat (Mociur) au ieşit deja în faţa Palatului Administrativ încă de la ora 19. După ora 20, sute de reşiţeni şi-au legat tricolorul pe spate şi au ieşit în piaţă. Au stricat isteria „suporterilor” - care la un moment dat au ajuns să strige şi obscenităţi - şi au strigat ce-i doare cu adevărat pe reşiţeni: "Demisia!". Au strigat împotriva lui Frunzăverde, au strigat împotriva corupţiei şi a şpăgii, au strigat pentru un viitor mai bun, pentru meritocraţie şi pentru România Mare.În jurul orei 21, în sens invers celor petrecute la Revoluţia din 1989, cei prezenţi la miting au plecat din Piaţa 1 Decembrie 1918 a Reşiţei, pe jos, în marş spre cartierul Govândari, cealaltă extremitate a municipiului reşedinţă de judeţ. Proteste au fost şi la Caransebeş, Bocşa şi aproape în toate oraşele, dar şi în unele sate din judeţ.

'Protestăm în speranţa că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla. A trebuit ca ei să închidă ochii, pentru ca noi să-i deschidem. La această nenorocire au dus corupţia şi sistemul bolnav creat de politicieni', a spus unul cei care s-au aflat în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa.Tinerii spun că vor dizolvarea Parlamentului, vor tehnocraţie şi oportunităţi pentru tineri. În opinia lor, schimbarea trebuie făcută de către tineri, pentru că ei sunt cei care au viitorul în faţă. Totodată, protestatarii sunt de părere că demisiile care au avut loc până acum nu sunt îndeajuns pentru a începe o altă etapă, din care să dispară corupţia.În piaţa centrală din Reşiţa s-a scandat 'Nu mai vrem corupţie!', 'Corupţia ucide', 'România, România', 'Vrem spitale, nu catedrale', 'Stop finanţării B.O.R.', 'Vrem să salvăm România', 'Nu vrem să plecăm din ţară!'. La toate acestea, au adăugat şi revendicări locale, precum "Ne vrem universitatea înapoi". De asemenea, s-a cântat Imnul ţării, 'Deşteaptă-te române'.Toţi cei care au venit în centrul civic au aprins şi câte o candelă în memoria celor mult prea tineri, plecaţi dintre noi, în tragedia din Clubul Colectiv.Protestatarii au primit autorizaţie din partea Primăriei Reşiţa, pentru vineri, începând cu ora 20,00, pentru miting, iar înainte de ora 22,00 acţiunea s-a şi încheiat.Vineri a fost prima zi în care reşiţenii au ieşit la proteste, chiar dacă în serile trecute au mai fost încercări, numărul celor prezenţi nefiind însă mai mare de 30 de persoane. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-07

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine