2019-09-22 09:12

PSD reacționează VEHEMENT la declarațiile lui Iohannis: ”Face TRAFIC de INFLUENȚĂ și încalcă Constituția”

 |  18:38
PSD reacționează VEHEMENT la declarațiile lui Iohannis: ”Face TRAFIC de INFLUENȚĂ și încalcă Constituția”

PSD a reacționat vineri seară, printr-un comunicat de presă, la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe cei doi miniștri propuși la Dezvoltare Regională (Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici) precum și la anunțul că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Social-democrații îl acuză pe șeful statului de trafic de influență și de încălcarea Constituției.

”Partidul Social Democrat condamnă public acțiunile repetate ale președintelui Iohannis prin care încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare. Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală. În această chestiune președintele Iohannis a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituția României și deciziile Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Partidul condus de Liviu Dragnea îl mai acuză pe președintele Iohannis că ”a intrat într-o într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr”, care a fost propus spre revocare de ministrul Justiției.

”Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României”, se mai precizează în comunicat.

Social-democrații mai susțin că vor face uz ”de toate mijloacele legale și constituționale pe care le au la dispoziție” pentru apărarea ordinii constituționale și a statului de drept, menționând că vor asigura totodată ”minima stabilitate politică necesară în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”.

Reacția PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-04Parerea ta...

HOTARâREA 2 DIN 2012 A CCR
05 Ian 2019

Coalitia mafiota de la putere condusa de puscariasul draknea si urmaritul penal tariceanu incalca H 2 din 2012 a CCR PRIVIND PUNEREA IN APLICARE A RREZOLUTIEI P.E. SI A RAPORTULUI MCV CARE SUNT OBLIGATORII. PRIN REFUZUL DE REVOCARE A PROCURORULUI GENERAL PRESEDINTELE IOHANNIS A PUS IN APLICARE ACEASTA HOTARARE OBLIGATORIE A CCR DIN 2012. TOT CE PREZINTA BORFASII MAFIEI PSD LA TELEVIZIUNILE DE PARTID PLATITE FRAUDULOS DIN BANII ROMANILOR SUNT "" FAKE NEWS '' HOTII MAFIEI STRIGA HOTII. EI NU RESPECTA STATUL DE DREPT SI ACORDURILE SEMNATE CU U.E. LA ADERARE. DIN CAUZA ACESTEI ORGANIZATII MAFIOTE PSD ROMANIA ESTE BALACARITA IN :: '' FINANCIAL TIMES '' , '' LE MONDE '' SI PRESA INDEPENDENTA DIN ELVETIA. MAFIA PSD '' UCIDE '' IMAGINEA ROMANIEI IN LUME.
ANONIM
05 Ian 2019

I-ați considera pe Călin Tăriceanu, Liviu Dragnea, Florin Iordache, Eugene Nicolicea, Norica Nicolai, Meleșcanu, Petre Daea alături de Traian Băsescu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Ludovic Orban, etc., printre "atârnătorii de funcții" din politica românească ?
ANONIM
05 Ian 2019

Nea Liviu, ucenicul lui nea Băsescu, îl acuză pe Iohannis despre Constituție, când preluară președenția Consiliului Uniunii Europene? Opinați că nici nea Băsescu nu l-ar fi putut învăța mai mult decât nea Băsescu știe și nici Tăriceanu mai mult decât se pricepe Tăriceanu ?
@ ANONIM 1.
05 Ian 2019

Toti enumerati de dvs. ca'' atârnatori '' TREBUI SA DISPARA DIN POLITICA ROMANEASCA. ACESTI INDIVIZI TIN ROMANIA IN INTUNERIC SI FARA NICI UN VIITOR. LOCUL LOR ESTA LA PUSCARIE ALATURI DE PROPAGANDA DIN HAZNALELE TV ALE LUI VOICULESCU SI GHITA. ACESTI DOI IMPOSTORI VOMITA ZILNIC '' FAKE -NEWS '' PENTRU ANALFABETI SI PENSIONARII NAIVI.
ANONIM
06 Ian 2019

Cu ceva ani în urmă, un pensionar ceva mai educat solicita să îi fie plătită pensia după legile ce s-au aplicat când i-a fost reținută contribuția ? Cum ați evalua din punt de vedere juridic un astfel de aspect ?
TRADATORI DE TARA
06 Ian 2019

VREA CU TIGANU AURAR VILCOV SI MOROCARU DE CATIFEA TEODOROVICI SA INPRUMUTE 25 MILIARDE EURO . PRAFU SE ALEGE DE TARA . HAI LA FURAT TOTI SI DAM DECRET .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray