2020-08-07 21:00

Putin trece la modelul Stalin

 |  18:44
Putin trece la modelul Stalin

Preşedintele rus Vladimir Putin critică opoziţia rusă după metode staliniste. Liderul rus a declarat miercuri că aceia care primesc bani din străinătate şi servesc intereselor străine nu pot juca un rol în politica Rusiei.

Administraţia condusă de Putin a acuzat în mai multe rânduri opoziţia, care a scos în stradă sute de mii de persoane în acest an, că este plătită din străinătate. "Toată ingerinţa străină, directă sau indirectă, în afacerile noastre politice este inadmisibilă", a subliniat preşedintele rus, în adresarea sa anuală către naţiune. Liderul rus a adăugat că "democraţia rusă înseamnă puterea poporului rus, cu propriile sale tradiţii, nu aplicarea unor norme a căror impunere se încearcă din străinătate". Putin a făcut astfel aluzie la criticile care s-au multiplicat în ultimele luni în cadrul Uniunii Europene şi Statelor Unite după alegerile controversate din Rusia şi multiplicarea arestărilor şi condamnării opozanţilor. "Un dialog civilizat nu este posibil decât cu forţe politice civilizate, care acţionează în cadrul legii", a argumentat fostul ofiţer KGB, potrivit Mediafax.

Luni, preşedintele rus a recomandat revenirea la anumite valori sovietice, în special reintroducerea titlului de „Erou al Muncii”, care recompensa în epoca URSS muncitorii cu cele mai bune rezultate. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a informat luni că a reintrodus o decoraţie, care datează şi ea din epoca sovietică, pentru a recompensa cele mai bune elemente din cadrul armatei, scrie Agerpres. Tot luni, liderul de la Kremlin a comparat corpul conservat al lui Lenin cu relicve de la mănăstiri de la Muntele Athos. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz